Italiaanse wijnen

Koop tickets
  • di16 april '2419.30 uurtotdi14 mei '2422.30 uur

De Italiaanse wijnwereld heeft lang moeten vechten om zijn slecht imago uit de jaren zestig te doen vergeten. In 1980 werd de weg naar kwaliteit zonder terughoudendheid ingezet. Vandaag is de Italiaanse wijnbouw een bonte verzameling van twintig regio’s die onderling erg van elkaar verschillen voor wat betreft inheemse druivenrassen en wijnen die ervan worden geproduceerd. Met passie, eeuwenoude tradities en moderne technieken produceren de Italianen vandaag de beste wijnen ter wereld. 

Deze vijf lesavonden zijn een aanzet om de Italiaanse wijnen onbevooroordeeld te (her)ontdekken. Een korte duiding van de geschiedenis en vooral haar impact op de wijngeschiedenis zal ons daarbij helpen. Verder bespreken wij de Italiaanse wijnwetgeving en de belangrijkste druivenrassen zodat je het wijnrek met Italiaanse wijnen in de supermarkt niet langer hopeloos voorbijloopt, omdat je aan het etiket kop noch staart krijgt. 

Maar het zullen de wijnen zijn die moeten bewijzen dat Italië een topwijnland is. De belangrijkste wijnen uit de 20 regio’s zullen dan ook uitgebreid geproefd en besproken worden.  

Wie Louis Verschueren, Sommelier-Conseil en docent aan de opleiding “Wijnhandelaar/Sommelier” bij Syntra en bij de Bonheidense “Wijnkring Vitis Vinifera”, is jullie gids van dienst. Met elke les een 9-tal proevertjes wordt dit zeker geen droge bedoening. Een uitgebreide cursus wordt digitaal bezorgd. 
Wanneer dinsdag 16, 23, 30 april, 7, 14 mei 2024 telkens van 19.30 tot 22.30 u.  
Waar cafetaria Krankhoeve 

€ 100