Been / Matthias Van de brul & Charlotte Wellens Drie Eenakters

Koop tickets
  • vr31 mei '24om20.15 uur

Been presenteert een zomers sketchprogramma waarin twee vranke spelers je trakteren op drie verschillende eenakters, losjes gebaseerd op korter werk van Tsjechov.

In ‘Over de schadelijkheid van tabak’ geeft een man op bevel van zijn vrouw een lezing over de schadelijkheid van tabak. Wanneer zijn vrouw naar het toilet is, laat hij het publiek in zijn doorrookte binnenste kijken.

In ‘Treurspeler tegen wil en dank’ lucht de overwerkte huismoeder Sonja bij haar goede vriend Alexej haar hart over haar dienstbaar bestaan. Wanneer hij haar op zijn beurt om een dienst vraagt, slaan haar stoppen door. In ‘Voor de verduistering’ (nog nooit eerder gespeeld in de Lage Landen!) ontmoeten we de zon en de maan, bij de wissel van nacht naar dag. Ze drinken een pint samen en discussiëren over hun verloning.

Verwacht je aan herkenbare situaties, aandoenlijke personages en een geestige kijk op ons grillig menszijn.

Telkens staat de dynamiek tussen twee partners (geliefden, vrienden, collega’s) centraal. Er komt een kink in de kabel, de onderlinge empathie faalt en dat leidt tot tragikomische taferelen. 

Jubileum-alarm!
In 2024 staan acteurs Matthias Van de brul (afkomstig uit Bonheiden) en Charlotte Wellens 10 jaar samen op de planken. Het Witte Paard in Blankenberge was helaas bezet, dus laten we hen dit vieren met een openluchtvoorstelling in het amfitheater van ’t Blikveld. Meteen de perfecte afsluiter van ons 25ste seizoen!

Spel: Matthias Van de brul en Charlotte Wellens / Tekst: vrij naar Anton Tsjechov / Met de steun van: Stad Leuven, De Nwe Tijd en Het nieuwstedelijk

ongenummerde zitplaatsen