Belpop Bonanza #2820 muzikale fietsroute

gratis
  • za4 juli '20totdi31 december '24
De muzikale geschiedenis van Bonheiden – Rijmenam is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. En dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing). Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek. Zij nemen je mee langs 10 plekken waar ze tekst en uitleg geven bij de mooiste verhalen over Bonheiden – Rijmenam.

Toen er door de coronacrisis ook in Bonheiden-Rijmenam een heleboel geplande culturele zomerevenementen (bv. ZomerZondagen, Rijmrock,...) in 2020 niet konden plaatsvinden, hebben Rijmrock & GC ’t Blikveld de handen in elkaar geslagen om met de financiële steun van het gemeentebestuur te zorgen voor een meer dan waardig 'coronaproof' alternatief. 

Ook nu kan je nog steeds deze interactieve fiets -of wandelroute (15,5 km) volgen langs diverse plekjes in Bonheiden en Rijmenam, waar muzikale Belpop-geschiedenis werd geschreven. Deze route werd uitgestippeld i.s.m. dé vakmannen bij uitstek: de heren van Belpop Bonanza, zijnde Jan Delvaux (o.a. Radio 1) en Jimmy Dewit (aka DJ Bobby Ewing). Zij hebben zich helemaal ingewerkt in het muzikale erfgoed van Bonheiden-Rijmenam en gidsen je in woord en beeld doorheen allerlei lokale muzikale weetjes & anekdotes op dit parcours.

Alles wat je als deelnemer nodig hebt, is een fiets (of stevige stapschoenen), smartphone met internettoegang en dit routeplan met de 10 locaties waar je een Belpop-bordje met QR-code kan terugvinden. Scan deze code en je krijgt een straf verhaal in woord en beeld, dat verbonden is aan die concrete locatie. Verwacht je alvast aan kleurrijke muziekverhalen over bekende en minder gekende artiesten, die een connectie hebben met onze gemeente.

Wist jij dat een Bonheidense ex-missionaris zelfs bands als Led Zeppelin en The Clash muzikaal beïnvloedde?

Of ken jij de link dus voormalig Café De Zwaan in Rijmenam en zangers John Terra en Christoff?

Met deze fietstocht "Belpop Bonanza #2820" sla je meteen 2 vliegen in 1 klap: je combineert een gezonde fiets -of wandeltocht doorheen onze mooi, groene gemeente met lokale Belpop-weetjes die je soms versteld doen staan!

Het gratis routeplan (pfd) met alle stopplaatsen kan je hier downloaden. Een geprinte versie kan je eventueel afhalen aan de balie van 't Blikveld, gemeentehuis of bibliotheek.