Fien Leysen / Berlin ALABAMA (dernière)

Koop tickets
  • vr13 december '24om20.15 uur

In 'ALABAMA' treedt de Bonheidense theatermaakster Fien Leysen in de voetsporen van haar overleden vader, reporter Kris Leysen. In 1978 maakte hij een reportage voor de openbare omroep en kwam terecht in Birmingham, Alabama (VS). Hij sprak er met jonge mensen over werk en studies, over de zoektocht naar ‘the American Dream’, en de kloof tussen arm en rijk.

Op zijn eerste avond in Alabama werd Kris Leysen plots gebombardeerd tot deputy sheriff. Een idee van de lokale sheriff, zodat de mensen in de stad hem zouden vertrouwen. Vijfenveertig jaar later trok Fien, nu dezelfde leeftijd als haar vader toen, naar Alabama. Ze wilde de studenten en de sheriff uit 1978 terugvinden en de stad en de mensen weer opzoeken. In Birmingham stelde ze de vragen die haar vader liet liggen en hoopte ze er zelf antwoorden te vinden.

"Een rakend, autobiografisch verhaal" (Knack Focus)

Samen met muzikant Steven De bruyn deelt Fien op scène videobeelden van toen en nu, en het resultaat van haar zoektocht. 

Een voorstelling over het verstrijken van de tijd en verschillende stadia van gemis. 

Na eerdere 'thuismatchen' in Bonheiden met al haar vorige voorstellingen ('Wat (niet) weg is' / 'Wie we zijn' / 'Numi Yaldati' / 'Meurop') zal ze deze keer haar tour van 'Alabama' afsluiten met een dernière in 't Blikveld.

Uit de pers:
“ALABAMA is teder theater dat film als ruggengraat gebruikt om een rakend, autobiografisch verhaal te vertellen.” (Knack Focus)

“Door humor en ontroering goed te doseren raakt ze een gevoelige snaar. Een ontwapenende roadtrip (...) ondersteund door wonderlijke muziek van mondharmonicaspeler en allroundmuzikant Steven De bruyn.” (De Tijd)

"Fien Leysen brengt haar verhaal op zo’n oprechte manier, dat ze je werkelijk weet te raken." (E-tcetera)

Regie, tekst, video & spel: Fien Leysen / live muziek: Steven De bruyn / scenografie: Manu Siebens / dramaturgie: Willem De Maeseneer / coproductie: theater arsenaal, Theaterfestival Boulevard en Het Laatste Bedrijf / met de steun van: de Vlaamse Overheid, de Tax Shelter van de Belgische federale overheid en deAuteurs

Fien Leysen / BERLIN i.s.m. theater arsenaal (trailer) from BERLIN on Vimeo.

Fien Leysen - videoportret / video portrait / portrait vidéo from BERLIN on Vimeo.