Johnny MUS ZUSJE!

Koop tickets
  • do21 maart '24om20.15 uur

Peter De Graef gaat een nieuw stuk schrijven. Een stuk dat hilarisch en beklijvend zal zijn.

‘ZUSJE!’ zal gaan over verlies. En over de onbehouwenheid van het bestaan. Over hoe moeilijk dat kan zijn, het leven. En over hoe hard ge soms moet lachen als ge ineens ziet dat het in wezen nergens over gaat. Dat ge alleen maar moet ademen om gelukkig te zijn, op tijd een boterham eten en al uw plannen en ambities domweg afwerken met de achteloosheid waarmee een kaartjesknipper zijn trein afwerkt.

Dit mag je dus verwachten. Of toch niet helemaal. Want Peter De Graef en Mieke  Laureys, kersvers artistiek leidster van muziektheater Johnny MUS (voorheen De Kolonie), maakten nog nooit iets samen, maar ze kennen mekaar al een hele tijd. En dan praten ze daarover. Over “verlies” in het leven. En over hoe anderen daarop reageren. Of net niet. En hoe wij, mensen, met de beste bedoelingen daardoor elkaars leven soms onmogelijk maken.

Stan Nieuwenhuis, beloftevolle componist en muzikant, is er ook graag bij. En dat mag! Als allround muzikant beheerst hij de cornet, bugel, trompet, keys, melodica, piano, gitaar en basgitaar. Stan observeert de wereld waarin we leven en dat inspireert hem om zijn eigen muzikale taal te ontwikkelen. Zijn interesses gaan van pop tot brassband, van klassieke tot elektronische muziek. Een frisse wind die de tekst van De Graef uitdaagt en optilt. Kortom, muziektheater om in tijden van crisis te beseffen waar het in het leven echt om gaat.

Spel: Peter De Graef en Mieke Laureys / Compositie & live muziek: Stan Nieuwenhuis / Tekst: Peter De Graef