Rudi Vranckx, Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam & Serge Feys Vriend of vijand

Tickets
  • za16 oktober '21van20.15 uurtot21.45 uur

Een beklijvende voorstelling met muziek van Bram Vermeulen uit het album 'Oorlog aan den Oorlog' en de theatervoorstelling ‘Mannen Maken Oorlog’. Live gebracht door Katarina Vermeulen (dochter van), Wigbert, Charles Nagtzaam (bassist Frank Boeijen) en Serge Feys (toetsenist TC Matic, Arno,…). Oorlogsverslaggever Rudi Vranckx verweeft hierbij zijn persoonlijke oorlogservaringen en unieke beelden tussen de songs door.

“En tegen over elkaar
Twee mannen in het veld
Wie het eerste steekt die leeft
Maar allebei sowieso een held”
(Bram Vermeulen)

Bram Vermeulen was gefascineerd door de Eerste Wereldoorlog en de uitputtingsslag rond Ieper. De loopgraven, de bunkers, het helse lawaai… maar ook de vrede en de heropbouw inspireerden Bram mateloos bij het schrijven van de theatervoorstelling ‘Mannen Maken Oorlog’.  In opdracht van het In Flanders Fields Museum nam Bram in 2000 de CD ‘Oorlog Aan Den Oorlog’ op. Bram ging ervan uit dat de mens niet zonder oorlog kan en er geen vrede kan bestaan zolang er mensen zijn. Door zijn fascinatie behandelde hij de oorlog op een heel bijzondere manier. Hij schreef over zijn ervaringen, belevingen en zienswijzen in prachtige liedjes en composities.

Bezetting: Rudi Vranckx (vertelling), Katarina Vermeulen (zang), Wigbert (gitaar), Charles Nagtzaam (bas) en Serge Feys (toetsen)

Video