Vocaal Ensemble

  • ma30 september '1919.30 uurtotma9 december '1921.30 uur

Hou je van samen zingen? Dan is deze zangcursus misschien wel iets voor jou. In de workshop vocaal ensemble ligt de nadruk op meerstemmig zingen! Denk: Close Harmony, A Capella, … Allerlei genres passeren de revue: van gospel over jazz en soul, tot pop en soms zelfs een beetje klassiek. We genieten vooral van de heerlijke harmonie die onze stemmen samen tot stand brengen.

Elke les begint met een opwarming en wat stem technische oefeningen en vervolgt met het uitbouwen van ons eigen repertoire. Verder is er - bij vragen van deelnemers - ruimte voor wat diepgaandere uitleg over stemgebruik en muziektheoretische achtergrond. Wat is bijvoorbeeld ademsteun, wat is het verschil tussen borst- en kopstem en hoe bouw je al zingend een akkoord op?

Na deze cursusreeks heeft onze stem geen geheimen meer en experimenteren we erop los met meerstemmige nummers, call & response, circle songs, …

Deze cursus richt zich tot deelnemers van alle niveaus. Het is wel wenselijk dat je toon kan houden en een voorgezongen melodie op gehoor kan nazingen, omdat we meerstemmig gaan zingen. Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk, alle stemmen worden ook op gehoor aangeleerd.

Wie Hanne Vansant studeerde af als zangeres Jazz & Lichte Muziek aan de JazzStudio in Antwerpen. Ze runde tussen 2010 en 2016 haar eigen lespraktijk SING SANG SUN in Antwerpen, waarbinnen ze fulltime zangles, zangstages & allerlei muziekworkshops organiseerde en ze verschillende koren en vocal groups opstartte en dirigeerde. Momenteel is ze werkzaam als uitvoerend zangeres in allerlei projecten, waaronder haar eigen JustJazz Collectief (www.just-jazz.com), als docente Jazz Zang en Vocaal Ensemble aan de muziekacademie van Schaarbeek en als zelfstandig/freelance zang –en koorcoach.
Wanneer maandag 30 september, 7, 14, 21 oktober, 4, 18, 25 november, 2 en 9 december 2019, telkens van 19.30 tot 21.30 u.
Waar cafetaria OC de Krankhoeve

€ 90

Max. 30 deelnemers
i.s.m. Vormingplus regio Mechelen