HetGevolg/Sien Eggers U bent mijn moeder

Tickets
  • do29 oktober '20van20.15 uurtot21.30 uur

CORONA-UPDATE:
Deze voorstelling zal coronaproof plaatsvinden met min. 1 meter afstand tussen ticketbubbels en met verplicht mondmasker.

Alle verdere richtlijnen & maatregelen die we nemen voor een veilige cultuurbeleving lees je hier: www.blikveld.be/veilig-naar-cultuur

Joop Admiraal schreef een eerlijk en aangrijpend verhaal over het leven van zijn 80-jarige, demente moeder. Stefan Perceval bewerkte dit tot een moeder-dochter-confrontatie, waarbij Sien Eggers beide rollen speelt.

‘U bent mijn moeder’ gaat over het verdriet dat de kop opsteekt als de moeder door de genadeloze tijd wordt ingehaald. Zich dingen niet meer herinnert. Moet leven in een verzorgingstehuis. En denkt dat niemand haar komt bezoeken.

“Ik ben hier nog de beste van allemaal”, zegt ze over haar buren in het tehuis. Ze zal het blijven herhalen tot ze volledig in zichzelf is opgesloten. Het hardvochtige proces van verdwijnen.

“De verdienste aan deze voorstelling is dat ze niet gevoelig wil zijn of dramatiseert. Het is een respectvol portret, waar desondanks veel humor in zit.” (De Standaard)

Spel: Sien Eggers
Bewerking en regie: Stefaan Perceval
Tekst: Joop Admiraal