Hendrik Kegels & Thomas Claessens tsjik tsjak wham

Koop tickets
  • do11 mei '23van20.15 uurtot21.45 uur

tsjik tsjak wham is een filosofische praatkomedie waarin absoluut niets gebeurd. Tenminste, dat beloven de twee jongemannen op het toneel. Het wordt een avond die uitblinkt in veiligheid. Een avond die volledig onder controle is en waar het gevaar achter slot en grendel zit. Enkel het hoogstnoodzakelijke is in de theaterzaal aanwezig: een koffiemachine.

In deze snedige satire wordt onze drang naar controle en veiligheid onder de loep genomen. Wanneer maakt het gevoel van veiligheid je net banger? En wat kan er allemaal gebeuren als je de angst om de controle te verliezen uiteindelijk, al is het maar even, overwint? Naarmate de avond vordert, wordt duidelijk dat de beloofde veiligheid een illusie is. Tot overmaat van ramp sluipen toeval en chaos de ruimte binnen…

Hendrik en Thomas studeerden beiden aan de Toneelacademie Maastricht. Ze schrijven, maken en spelen voorstellingen waarin hun personages zich verliezen in oeverloos gekeuvel. Het spreken zelf wordt een ongelooflijk complexe bezigheid. En af en toe komt er iets wezenlijks aan de oppervlakte, zit er in de kosmos van woorden iets van immense schoonheid verborgen. Zo willen Hendrik en Thomas het alledaagse gebabbel promoveren tot een kunstvorm.

Creatie & spel: Thomas Claessens en Hendrik Kegels
Eindregie: Günther Lesage
Productie: Klein Verzet / Eigen Kweek
Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap
Met dank aan: Arsenaal/Lazarus en DE HOE

EIGEN KWEEK
Deze voorstelling kadert binnen ”Eigen Kweek”, een provinciaal ontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. Diverse cultuurhuizen uit de prov. Antwerpen (waaronder ’t Blikveld) kiezen daarbij samen jaarlijks 1 productie uit de vele kandidaturen om te ondersteunen en te laten reizen langs alle zalen. Met als doel om jonge makers voor het eerst een eigen productie te laten realiseren met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en budget.