Solidariteitsactie #ticketvoorcultuur: eindresultaat

Zoals in alle cultuurhuizen moest ook GC 't Blikveld sinds 12 maart noodgedwongen alle resterende podiumvoorstellingen tot en met eind juni 2020 annuleren omwille van de coronacrisis. Het doek voel daarmee onverwacht veel vroeger dan gepland over ons seizoen 19-20.

Alle ticketkopers van de geannuleerde voorstellingen werden door ons zo snel mogelijk verwittigd. Indien gewenst, betalen we daarbij de reeds betaalde tickets ook volledig terug.

SOLIDARITEITSACTIE #ticketvoorcultuur

Onder de solidariteitsactie #ticketvoorcultuur riepen we ons publiek echter wel vrijblijvend op om eventueel (een gedeelte van) hun ticketgeld te doneren. Daarbij benadrukken we dat dit een vrijblijvende optie was, en we alle begrip hebben voor personen die hier om welke reden dan ook niet wensten op in te gaan.

Deze solidariteitsactie liep af op 18 mei, en het doet ons enorm veel deugd te merken dat velen hun 'cultuurhart' lieten spreken.

Ons publiek doneerde maar liefst € 4437,50 aan ticketgeld voor deze actie!

Wij engageren ons dat dit geld binnenkort evenredig zal verdeeld worden over alle betrokkenen (artiesten en crew) van de 8 definitief geannuleerde podiumproducties uit ons aanbod (zowel vrije als schoolprogrammatie).

Het gemeentebestuur van Bonheiden toonde eerder reeds haar grote hart voor cultuur, en voorzag via het gemeentelijke coronafonds ook een totale solidariteitsbijdrage van € 5632,50 (nl. 30% van de oorspronkelijke gages)voor de getroffen artiesten & crew van onze definitief afgelaste voorstellingen.

Op deze manier hopen we alle betrokken cultuurwerkers in deze lastige tijd alvast toch een steuntje in de rug te geven. Je hebt namelijk ongetwijfeld in de pers reeds vernomen dat ook de cultuursector zwaar te lijden heeft onder deze coronacrisis. Vele cultuurwerkers (uitvoerende artiesten, maar ook licht –en geluidstechnici, bookers,...) kwamen volledig en voor een lange tijd zonder inkomsten te staan. Ze kunnen daarbij helaas ook niet altijd rekenen op een van de ingevoerde noodmaatregelen: lees hier enkele getuigenissen.

Een welgemeende dankjewel aan alle schenkers!

En we dromen alvast van een tijd waarin we opnieuw op een veilige manier artiesten & publiek mogen verwelkomen in 't Blikveld, want dat missen we enorm!

Gepubliceerd opwoensdag 20 mei 20209.00 u.