Teatime Company A Matter of Time (8+)

Koop tickets
  • vr3 november '23om19.30 uur

Drie performers maken een lange neus naar de natuurwetten. Ze dagen elkaar uit de zwaartekracht te doorbreken, de tijd te verbuigen en het onmogelijke te bereiken. Newton, eat your heart out!

Je gooit een bal en automatisch reikt je hand uit om hem te vangen. In de tijd die verstrijkt tussen deze twee momenten ligt echter een wereld van mogelijkheden. In ‘A Matter of Time’ wordt er met deze simpele handeling (en de tijd ertussen) op een verrassend complexe manier geëxperimenteerd.

‘A Matter of Time’ toont een aanstekelijk samenspel dat zowel fysiek als mentaal uitdagend is en visueel intrigeert. De relatie tussen circus en dans, jongleren en bewegen, lichamen en jongleerballen, het mogelijke en onmogelijke wordt in de verf gezet. De performers balanceren op de dunne lijn tussen succes en mislukking. Ze onderzoeken hoe ver je de regels kan buigen voor ze breken…

De artiesten van TeaTime Company zijn elk gespecialiseerd in een andere discipline: Chinese paal, dans en jonglerie. Wat hen uitdaagt, is de zoektocht naar de verwantschappen tussen deze disciplines. Met hun voorstellingen trachten ze de grenzen ertussen te vervagen en zo een nieuwe en hybride bewegingstaal te creëren. Een bewegingstaal die concrete, menselijke reacties op abstracte situaties toont. Complexe ideeën worden toegankelijk en charmant gebracht, en dat steeds in combinatie met subtiele humor en sprekende beelden.

Spel: Hannah Rogerson, Bavo De Smedt en Pieter Visser / Concept en regie: Piet Van Dycke / Coproductie: National Circus Festival of Ireland, Festival Circolo en PLAN Brabant

Video