Straffe verhalen: een spraakmakende reeks

  • di12 november '1920.00 uurtotdi26 november '1920.00 uur

Drie avonden maak je kennis met uiteenlopende sprekers en hun bijzondere verhalen. Inschrijven per avond is mogelijk, de hele reeks volgen kan ook.

12 november: Majd Khalifeh kwam in 2004 in België aan, als staatloze Palestijn in een vreemd land, op zoek naar een identiteit. Van een man zonder land werd Majd Belg en VRT-journalist. Aan de hand van foto’s en filmpjes neemt hij u mee doorheen zijn zoektocht van nieuwkomer tot actieve burger.

19 november: Iparc, een bedrijf gespecialiseerd in de restauratie en conservatie van kunst- en erfgoedstukken, werd door Unizo gelauwerd als KMO van het jaar. Vandaag restaureert Iparc o.a. werken van Bosch, Bouts, Rubens en Tuymans. CEO Leen Gysen toont hoe ze te werk gaan en hoe het bedrijf in zeven jaar tijd groot werd.

26 november: Leander Verdievel was 24 toen de bliksem snoeihard insloeg. Door een neustumor werd zijn leven bijna twee jaar op pauze gezet. Hij onderging slopende behandelingen en de daarmee gepaarde emoties. Humor was voor hem het tegengif. Over zijn ervaringen én die van vele anderen schreef hij de fictiereeks en het boek ‘Gevoel voor tumor’. Leander praat ongeremd, eerlijk en vanuit het hart over hoe het is om kanker te krijgen en hoe dat je hele bestaan en dat van iedereen om je heen op zijn kop zet.

Wanneer dinsdag 12, 19 en 26 november 2019, telkens van 20 tot 22 u.
Waar cafetaria van OC de Krankhoeve
Info en inschrijvingen  https://www.davidsfonds.be/academie/course/detail.phtml?id=1818 of 016 31 06 70

€ 18 per lezing
of € 50/ € 44 (met Davidsfonds Cultuurkaart) voor de reeks van drie lezingen