Els Dottermans, Andrea Croonenberghs, Barbara Dex, Riet Muylaert & Marcel de Groot Als de rook om je hoofd is verdwenen (try-out)

Wachtlijst
  • wo12 januari '22van20.15 uurtot21.45 uur

COVID-UPDATE:
Voor deze voorstelling heb je een geldig Covid Safe Ticket nodig + mondmaskerplicht vanaf 10 jaar! Alle info: www.blikveld.be/corona-update. 

Boudewijn de Groot is zonder meer één van de grootste artiesten van de Lage Landen. Na meer dan 50 jaar op de planken, is hij als één van de weinigen even populair voor als na de eeuwwisseling. Zijn repertoire is even uitgebreid als gevarieerd. Protestsongs, poëzie, verhalen, liefdesliedjes, beschouwingen, chansons … Weinigen weten het idee dat een lied een combinatie van muziek en tekst is, zo mooi tot een geheel te vormen als Boudewijn de Groot.

Elk op hun eigen manier en met de goedkeuring van de Meester zelf, vertolken vier zangeressen zijn werk vanaf 1965 tot nu. Vier unieke stemmen, vier unieke interpretaties. De vrouwen vertoeven bovendien in uitstekend gezelschap, want niemand minder dan Marcel (zoon van) de Groot begeleidt op gitaar en wie weet, misschien zingt hij ook wel mee.

Verwacht echter meer dan alleen de grote hits. De verrassende keuze en eigenzinnige invulling maken dit programma bijzonder en verheffen het boven louter een overzicht. Met de prachtige teksten van Boudewijn zelf, maar ook met die van Lennaert Nijgh, Herman Pieter de Boer en Freek de Jonge. Akoestische nummers, stevige nederpop en heerlijk rockende nummers wisselen elkaar af.

De zangeressen zingen samen en apart en laten je zo optimaal genieten van het prachtige oeuvre van Boudewijn de Groot.

Bezetting: Els Dottermans, Riet Muylaert, Barbara Dex & Andrea Croonenberghs (zang), Marcel de Groot (gitaar), Wouter Berlaen (bas), Toon Offeciers (piano) en Bert Huysentruyt (drums)