Thomas Janssens De reuzendoder van Ernest Hemingway

Tickets
  • do20 januari '22van20.15 uurtot21.45 uur

COVID-UPDATE:
Voor deze voorstelling heb je een geldig Covid Safe Ticket nodig + mondmaskerplicht vanaf 10 jaar! Alle info: www.blikveld.be/corona-update. 

Ernest Hemingway. Schrijver van ‘The sun also rises’ en ‘The old man & the sea’. Nobelprijswinnaar.

Vrouwenverslinder. Overal ter wereld, van Cuba tot Parijs, stond hij bekend om zijn hoge alcoholtolerantie. Slechts twee voorwaarden had hij ten opzichte van zijn vuurwater: nooit onder het schrijven en bij voorkeur post meridiem. Maar waarom zo excessief? Waarom leek hij zichzelf te willen verwoesten? Tot het uiteindelijk zijn zelf geplande dood werd?

In één van zijn vele bekende brieven, gebruikt Hemingway een opvallend woord: “Alcohol was de Reuzendoder, waar ik zo vaak niet buiten heb gekund; of althans graag buiten had gekund.” Al hanteerden zijn drinkebroers andere begrippen, allen leken ze hun verslaving als wapen tegen dezelfde vijand in te zetten. Maar welke vijand was dat dan?

Thomas Janssens schrijft een nieuwe tekst voor vijf topacteurs. Samen brengen ze de kroniek van een morbide verslaving verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingway’s vrouwen.

Spel: Tom Van Bauwel, Katelijne Verbeke, Thomas Janssens, Ikram Alouad, Dahlia Pessemiers-Benamar en Eliza Stuyck
Concept, tekst, regie: Thomas Janssens 
Scenografie: Mikaël Wellens
Muziek & compositie: George Dhauw
Coaching: Tanya Zabarylo & Lien De Graeve

In coproductie met: Het Laatste Bedrijf // Arenbergschouwburg
Met ondersteuning van: Belgische Tax Shelter Maatregel voor podiumkunsten // VAD en TeGek?!