Podium aan huis: haal voorstellingen naar je huiskamer

In tijden van corona brengt Cultuurconnect i.s.m. diverse cultuurhuizen & gezelschappen cultuur rechtstreeks je huiskamer in. Via het tijdelijke digitale platform podiumaanhuis.be kan je momenteel van thuis uit gratis genieten van meer dan 100 straffe podiumvoorstellingen.

Zowel op maat van volwassenen als kinderen en in een mix van genres: theater, dans, comedy, muziek, opera,... Kortom, voor elk wat wils!

Gezelschappen & kunst- en cultuurhuizen bundelen dus hun krachten om jou in deze rare tijden alvast toch nog virtueel te ontroeren en ontspannen. Een opname kan natuurlijk moeilijk tippen aan de magie van een live beleving, maar het zijn nu eenmaal speciale tijden. Nu onze zaaldeuren noodgedwongen gesloten blijven, komt de zaal gewoon tot bij jou!

ENKELE TIPS VAN ONZE PROGRAMMATOREN:

* Laika - De passant (familie 6+)
Deze visuele, dansante en energieke theatervoorstelling was de laatste voorstelling die 'pre-corona' op ons podium te bewonderen was, nl. als schoolvoorstelling op 10 en 11 maart 2020.

* Bas Birker - 404040 (comedy)
Eenmalige verjaardagsvoorstelling van deze Belgisch-Nederlandse comedian die ook reeds verschillende malen voor grappige avonden zorgde in 't Blikveld.

* Sprookjes enzo - Lamionaio (familie 3+)
Deze woordeloze circustheatervoorstelling voor kleuters van 3 tot 5 jaar was reeds live in 't Blikveld te beleven in najaar 2017.

* Alexander Vantournhout/not standing: Raphaël (circustheater)
Bevreemdende circus/dansperformance van Alexander Vantournhout, die in 2017 al in 't Blikveld stond met zijn eerdere solo-voorstelling 'Aneckxander'.

* Mireille Vaessen - Edith! (concert)
Het chansonprogramma rond het leven en de muziek van Edith Piaf, dat we in oktober 2019 via livestream ook al uitzonden voor de bewoners in Woon -en zorgcentrum Zonneweelde (Rijmenam).

* SKaGeN - Sue me modderfokker (theater)
Theatermonoloog van Mathijs F Scheepers die in januari 2020 ook al te zien was in 't Blikveld.

* ... en nog zoveel meer van o.a. FroeFroe, 't Arsenaal/Lazarus, 4Hoog, Het nieuwstedelijk, Toneelhuis, kabinet k,...

Extra aanbod UiTinHuis

Op www.uitinhuis.be kan je terecht voor nog meer tips rond digitale, culturele tijdsbesteding: o.a. virtuele museumtours, opnames van podiumvoorstellingen, voorleesuurtjes, prachtige films en nog veel meer. 

Mooi meegenomen in deze periode van ‘blijf in uw kot’. Ook zeer interessant voor mensen waarbij ‘thuis’ een andere invulling krijgt, zoals bewoners van woonzorgcentra. Door de coronacrisis valt in deze voorzieningen vaak ook de vrijetijdsbesteding weg.