Luc Tooten, Sarah Van Mol & Baroque Consortium Mysteries of Venice (kapelconcert)

Tickets
  • vr7 februari '20van20.15 uurtot21.30 uur

Wanneer de zon ondergaat in Venetië, ontdek je de oude legendes en verhalen die de stad  achtervolgen. Venetië was in de 17de en 18de eeuw de hoofdstad van de muziek.  De Vlaamse componist Adriaan Willaert schreef er geschiedenis en werd de stichter van de "Venetiaanse school".

Elke kerk en elk ‘palazzo’ had zijn eigen orkest en componist. In het Ospedale della Pietà was Vivaldi de ‘maestro di violino’. Maar had hij zijn bijnaam ‘de rosse priester’ wel te danken aan het feit dat hij rood haar had? Kon hij de mis niet meer voorzitten, omdat hij astma had? En had hij alleen maar vrienden? Wat met zijn relatie met zangeres An Giraud? En zijn dood in Wenen?

Het 7-koppige ensemble (met o.a. Luc Tooten op cello en de Bonheidense sopraan Sarah Van Mol) licht in dit kapelconcert ‘Mysteries of Venice’ alvast een tipje van de sluier voor je op. Ze brengen daarbij werk van grootmeesters als Vivaldi, Corelli, Stradella en Pergolesi.

Bezetting: Stephanie de Failly (concertmeester), Lidia Kocharian (viool), Clara Larrauri (viool), Wenbo Xin (altviool), Luc Tooten (cello), Guy Penson (klavecimbel B.C.) en Sarah Van Mol (sopraan)

Ongenummerde zitplaatsen