Max Last & Kon. Muziekvereniging Bonheiden (UITGESTELD!) Stille Nacht

  • zo13 februari '22van15.00 uurtot16.15 uur
  • zo13 februari '22van20.15 uurtot21.30 uur

UITGESTELD!
Tot onze spijt moeten we de voorstelling ‘Stille Nacht’ van Max Last i.s.m. Kon. Muziekvereniging Bonheiden noodgedwongen uitstellen naar volgend seizoen. Doordat amateurverenigingen door de huidige covid-maatregelen van de overheid een hele periode niet meer mogen repeteren, is het voor de muzikanten onmogelijk om zich tijdig klaar te stomen voor deze productie.

De Muziekvereniging speelt namelijk een heel belangrijke rol in deze voorstelling, dus zien we geen andere optie dan dit project te verplaatsen naar volgend seizoen. 

Tickethouders worden door GC 't Blikveld persoonlijk op de hoogte gebracht over de terugbetaling van de tickets.

Stille Nacht vertelt het verhaal over mensen uit een klein dorp, waar iedereen elkaar kent en alles over iedereen denkt te weten. De fanfare komt bijeen om één keer te herhalen voor het jaarlijkse kerstrecital, maar deze repetitie gaat al snel anders dan gepland. François is te laat, Irma is jarig en wil trakteren. Margje zou voor het eten zorgen maar komt net uit het ziekenhuis en de oogst is mislukt. Irma aast al lang op de rol van de maagd Maria, en Arno wil wel kindeke Jezus spelen. Wanneer een effectieve Maria, de vrouw van Arno, waar niemand het bestaan van afwist, als een deus ex machina op de repetitie verschijnt, breekt de voorgehouden spiegel in duizend stukken. De fanfare is al weken klaar en zet ongevraagd in als de ruzie te hoog oploopt…

Stille Nacht is een tragikomische muziekvoorstelling in samenwerking met lokale fanfares, harmonieën van muziekverenigingen. In Bonheiden zal de Kon. Muziekvereniging van Bonheiden meespelen. Het stuk ademt de sfeer van het plattelandsleven in de lage landen, het typische ons-kent-ons. Maar of we elkaar werkelijk willen kennen, is maar de zeer vraag. Als het erop aankomt, is de enige manier om de aandacht van eigen geheimen te houden, de focus proberen leggen op de geheimen van anderen. Het zijn de grote verhalen van kleine mensen die de donkere schaduw zijn van het o zo gezellige kerstverhaal.

Deze productie heeft trouwens nog een extra lokaal kantje met acteur Matthias Van de brul (Bonheiden) en dramaturge Stefanie Lambrechts (Rijmenam) .

Kortom, een voorstelling die je niet mag missen!

Spel: Laurian Callebaut, Esther de Koning, Koen Monserez, Elsa Van Dijk, Matthias Van de brul en Isabel Leybaert.
Live muziek: Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden
Tekst: Elsa Van Dijk  
Muziek: Jelle Vansieleghem    
Dramaturgie : Stefanie Lambrechts
Productie: Max Last
Coproductie: Translab Muziektheater Transparant, Perpodium en 30CC
Met de steun van Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid