Max Last & Kon. Muziekvereniging Bonheiden Stille Nacht

Tickets
  • za12 februari '22van20.15 uurtot21.30 uur
  • zo13 februari '22van15.00 uurtot16.15 uur
  • zo13 februari '22van20.15 uurtot21.30 uur

Stille Nacht vertelt het verhaal over mensen uit een klein dorp, waar iedereen elkaar kent en alles over iedereen denkt te weten. De fanfare komt bijeen om één keer te herhalen voor het jaarlijkse kerstrecital, maar deze repetitie gaat al snel anders dan gepland. François is te laat, Irma is jarig en wil trakteren. Margje zou voor het eten zorgen maar komt net uit het ziekenhuis en de oogst is misukt. Irma aast al lang op de rol van de maagd Maria, en Arno wil wel kindeke Jezus spelen. Dan duikt een effectieve Marie, de vrouw van Arno waar niemand bestaat van afwist, op als een Deus Ex Machina. Ze de gemeenschap een spiegel voor, die houdt in duizend stukken.

Stille Nacht is een tragikomische muziekvoorstelling die in en rondom parochiezalen speelt, in samenwerking met lokale fanfares, harmonieën van muziekverenigingen. In Bonheiden zal de Kon. Muziekvereniging van Bonheiden meespelen. Het stuk ademt de sfeer van het plattelandsleven in de lage landen, het typische ons-kent-ons. Maar van we kennen werkelijk kennen is maar de zeer vraag. Als het erop erop, de focus proberen te leggen op de geheimen van anderen. Het zijn de grote verhalen van kleine mensen die de donkere schaduw zijn van het o zo gezellige kerstverhaal.

Deze productie heeft nog een extra lokaal kantje, want de dramaturgie is in handen van Stefanie Lambrechts uit Rijmenam.

Kortom, een voorstelling die je niet mag missen!

De concrete locatie wordt later bepaald.

Spel: Laurian Callebaut, Esther de Koning, Koen Monserez, Elsa Van Dijk, Jonas Van Thielen en nog één te bepalen actrice
Live muziek: Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden
Tekst: Elsa Van Dijk  
Muziek: Jelle Vansieleghem    
Dramaturgie : Stefanie Lambrechts