Lezing Het Salon - Wannes Deleu Voor ik het vergeet

Inschrijven
  • vr25 september '20van10.00 uurtot12.00 uur

Wannes Deleu ging voor de TV-reeks 'Voor ik het vergeet' een maand lang inwonen bij zijn grootmoeder die in het woonzorgcentrum Den Olm verbleef, in Bonheiden.

Ze lijdt aan vergevorderde dementie, maar door in haar wereld binnen te stappen, hoopte hij hun ooit zo sterke band opnieuw uit de mist te halen. 

Met dit persoonlijke verhaal, gaat Wannes op zoek naar antwoorden over dementie. Over wat de ziekte doet met mensen die eraan lijden. Maar evengoed naar de impact op mensen die er heel dichtbij staan: de naaste familie, de verzorgers die dagelijks alles uit de kast halen om van Den Olm een thuis te kunnen maken. Zijn band met z’n Grootmoe is het uitgangspunt, maar van daaruit ontmoet hij de medebewoners, de buren op haar gang, hun familie, vrienden, kleinkinderen, het verzorgend personeel, de dirigent van het koor enz.

In 'Voor ik het vergeet' kijkt Wannes zijn grootste angst in de ogen: ooit zelf door dementie ingehaald worden. Het wordt heel persoonlijke en tegelijk herkenbare televisie die bij momenten ontroerend of schrijnend kan zijn, pijnlijk of verontrustend. Maar minstens even vaak hilarisch of verrassend. En altijd: met heel veel liefde.

We laten Wannes Deleu (tv en doucmentarie maker) graag in deze lezingenreeks aan het woord. Veel mensen in Bonheiden kennen hem of kennen mensen die in het woonzorgcentrum Den Olm verblijven.

Wie: Wannes Deleu
Plaats: in de grote zaal van 't Blikveld
Wanneer: vrijdag 25 september 2020 om 10 u. 
Prijs: 6 euro

In samenwerking met Vormingplus Regio Mechelen.