Lezing Het Salon: Filmmuziek, maar dan zonder film door Marc Erkens

Inschrijven
  • vr13 mei '22van10.00 uurtot12.00 uur

Heb je je al eens afgevraagd hoe het meestal komt dat je op het puntje van je stoel naar een spannende of dramatische scene in een film zit te kijken? Of waarom je zo vertederd wordt door een romantische kus op het scherm?

Ik ga het je verklappen: dat ligt bijna altijd aan de muziek.

Filmmuziek bespeelt onze emoties alsof ze registers zijn in een orgel. En dat kan je horen in deze voorstelling waarin een tipje van de magische sluier wordt gelicht maar waarin je ook voluit mag genieten van iconische, nostalgische en poëtische klanken die regelrecht naar je hart gaan.

Kortom, een film voor je oren. 

Wie: Marc Erkens is een pianist die alleen maar kan spelen als hij eerst met zijn publiek kan babbelen om daarna met zijn vingers op het klavier te laten horen wat hij daarnet heeft zitten vertellen. Tja, je moet het meemaken om het helemaal te kunnen snappen.

Muziek dringt nu eenmaal dieper in ons door als we eerst onze oren spitsen. Bij tijd en wijl mag Marc dat ook op TV of op de radio doen en hij heeft er af en toe zelfs een prijs voor gekregen, zoals de ‘Klara Iedereen Klassiek-Prijs’ in 2016 en de Cultuurprijs van de gemeente Maasmechelen in 2017.

Veertig jaar lang heeft hij met hart en ziel lesgegeven aan de LUCA School of Arts in Leuven, het voormalige Lemmensinstituut, en daar is hij nu nog steeds niet weg te slaan. Doodeenvoudig omdat het daar geweldig is.
Plaats: grote zaal GC 't Blikveld
Wanneer: vrijdag 13 mei 2022 om 10 u. 
Prijs: 6 euro

In samenwerking met Avansa Regio Mechelen