KUNST, CULTUUR EN FUTURISME AAN DE PERZISCHE GOLF DE GOLFSTATEN, HET NIEUWE MEKKA VAN DE CULTUURLIEFHEBBER?

Inschrijven via Davidsfonds Academie
  • di3 oktober '2320.00 uurtotdi24 oktober '2322.00 uur

Wat denk je van een bezoek aan het gloednieuwe Louvre in Abu Dhabi, het resultaat van een unieke culturele samenwerking tussen Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten? Het indrukwekkende museum is van de hand van de Franse toparchitect Jean Nouvel die ook het laatste pronkstuk in Qatar op zijn naam heeft geschreven: het Nationaal Museum of de hypermoderne ‘Woestijnroos’. In Doha stond het Museum voor Islamitische Kunst, ontworpen door IM Pei, al langer op het verlanglijstje van menig cultuurliefhebber. 

Met Tom Bruyer verken je de fascinerende culturele sites en moderne musea in de Arabische Golfstaten. Deze kleine oliestaatjes maken een razendsnelle evolutie door op maatschappelijk, economisch en cultureel vlak. Je kijkt verder dan de glinsterende façades van Dubai. Van Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein tot Oman, Koeweit en Saoedi-Arabië: balancerend tussen respect voor aloude plaatselijke tradities en futuristische pareltjes aan de Perzische Golf.  

Wie Tom Bruyer is doctor in de taal- en letterkunde en studeerde ook politieke wetenschappen met als specialisatie het Midden-Oosten. Zijn passie voor oosterse talen bracht hem voor studie- en werkverblijven van Haifa tot Koeweit-stad. Hij was tot 2018 docent in Koeweit en is gefascineerd door de politieke en culturele ontwikkelingen in het Midden-Oosten met een focus op Israël en de Golfstaten. Hij is ook reisleider voor Davidsfonds Cultuurreizen. 
Wanneer dinsdag 3, 10, en 24 oktober 2023, van 20 tot 22 u. 
Waar cafetaria OC de Krankhoeve 
Info 015 33 60 63 (Lisbeth Vanden Storme) 
Inschrijven www.davidsfonds.be/academie of 016 31 06 70 

€ 67 / € 52 (met Davidsfonds lidkaart) 

i.s.m. Davidsfonds Bonheiden-Rijmenam