Luc Tooten & vrienden Kapelconcert: Boccherini, vrouw van Haydn?

Tickets
  • vr3 februari '23van20.15 uurtot21.45 uur

Naar jaarlijkse traditie presenteren we opnieuw een avondvullend klassiek concert in de sfeervolle kapel van het Imeldaziekenhuis.

Cellist Luc Tooten stelt ook deze keer een gelegenheidsensemble van professionele muzikanten samen en zorgt voor een kwalitatief concertprogramma. Tijdens dit kapelconcert wordt het leven & werk van de Italiaanse componist & cellist Luigi Rodolfo Boccherini belicht.

Nog te vaak verdwijnt Boccherini naar de achtergrond wanneer men over klassieke muziek spreekt. Nochtans is het oeuvre van deze Italiaanse eigenzinnige cellist enorm. Zijn muziek blaakt van originaliteit, expressiviteit en vakkundig m├ętier.

Zijn composities zijn stuk voor stuk een boeiend paradijs voor strijkers omwille van de intrinsieke technische en muzikale uitdaging. Dit programma eert hem als muzikale evenknie van Mozart en Haydn waarbij we hem (her)ontdekken als sleutelfiguur tussen barok en klassiek.

Bezetting (o.v.): Luc Tooten (cello en tekst), Lidia Kocharian (viool), Clara Larrauri (viool), Xavier Timmermans (altviool), Judith Soumillion (harp) en Sarah Van Mol (sopraan)

Ongenummerde zitplaatsen