Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens / KVS Jonathan

Uitverkocht
  • di22 november '22van20.15 uurtot21.45 uur

Jonathan is een palliatieve zorgrobot, die door een Artificial Intelligence-team versneld in roulatie werd gebracht wanneer covid de woonzorgcentra plotseling in een lockdown plaatste. Zo konden enkele ouderen alsnog de juiste zorg toegediend krijgen zonder angst voor besmetting.

In Jonathan ben je getuige van botsingen tussen liefde en vergiffenis, vernieling en vernieuwing. Maar er vindt ook iets magisch plaats: het overlijden van Claudine – moeder, behorende tot de soort homo sapiens en getroffen door corona – luidt de geboorte in van Jonathan, haar toegewijde, kunstmatig intelligente verzorger.

“Even hartverscheurend als hilarisch, en het beroert zowel het hoofd als het gemoed.” (De Standaard)

Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens stonden twintig jaar geleden mee aan het doopvont van theatergezelschap SKaGeN. Nu staan ze voor het eerst met twee op scène in een bizar poëtische creatie vol verwondering en twijfel over wat het betekent om mens te zijn en om te moeten gaan met verrassingen en tegenslag.

Uit de pers:
“Dit duo slaagt er feilloos in om wat dit voorjaar ieders hart brak - de toestanden in de woonzorgcentra en het eenzame sterven - tot een stuk te verwerken dat je doet lachen , je ontroert én een zaadje gezond wantrouwen tegenover artificiële intelligentie in je hoofd plant.”
(Knack Focus)

Tekst en spel: Valentijn Dhaenens en Bruno Vanden Broecke
Stem van Claudine: Gilda De Bal

Video