Jean Blaute + special guest Eric Melaerts Met vallen en opstaan (muzikale lezing)

Wachtlijst
  • wo6 maart '24om20.15 uur

In deze muzikale lezing krijg je het volledige verhaal van de 'zoon van de muziekwinkel' die uitgroeide tot de 'George Martin van de Lage Landen'.

“Ik wil de lezer entertainen met mijn herinneringen aan dat ongewone leven dat ik in ontvangst mocht nemen. En dat is veel meer dan de zotskap Jean Blaute. Dat beeld wil ik graag bijstellen.”

Als zoon van muziekhandelaars in Zottegem kreeg Jean Blaute een levensadagium cadeau van zijn moeder: “Het is niet de schuld van Eddy Wally dat mensen geen platen van Miles Davis kopen”. Het blijft tot vandaag een leidraad voor de veelzijdige muzikant/producer.

Zijn biografie is geen droge samenvatting van de rijke carrière van Jean Blaute. Zijn levenslessen verdienen immers meer ruimte dan enkel maar de naakte feiten. Naast talloze anekdotes (bv. over zijn korte carrière bij de vuilnisdienst in New Orleans) belicht het boek ook zijn hang naar melancholie, het vermoeiende imago van guitig vrolijk Fransje en zijn afkeer van de parasieten in de muziekindustrie.

Met special guest: Eric Melaerts

Jean Blaute: "Ik heb het in geen enkel huwelijk noch relatie langer volgehouden dan in mijn verbond met Eric Melaerts. Dat geldt in mijn richting uiteraard ook voor hem. Sinds begin de jaren ’80 hebben wij ons samen nuttig gemaakt in diverse opnamestudio’s, honderden uren, op podia, TV shows in BE en NL en nog het allerliefst tezaam, in duo, genoten van onze theaterexploten Gedeelde Adoraties.

Dat is al even geleden en daarom voelde ik de onvermijdelijke drang om zowel onze koppen als onze muziekinstrumenten weer tezaam te brengen op mijn muzikale lezing “Met Vallen en Opstaan”.
Er wordt passioneel en eclectisch muziek gespeeld, geschraagd in historische duiding. Dat wil zeggen, we spelen niet zomaar wat. En ach ja: er mag al eens gelachen worden.
Welkom bij ons."

Video