Jan De Wilde & de Vrienden Héhè! Wat een Jan!

Tickets
  • vr26 november '21van20.15 uurtot21.45 uur

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd dat na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het nu nog steeds. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ …

Ook dertig jaar na zijn meest succesvolle album ‘Hèhè’ en vijftig jaar na zijn cultsingle ‘Joke’ staat hij nog altijd ‘ongegeneerd’ op het podium. Witgallig zilvergrijs. Onnavolgbaar grappig, maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met pareltjes uit zijn eerste jaren. Een aha-beleving voor diepgewortelde fans, een ontdekking voor prille twintigers en dertigers die Jan nu pas leren kennen.

Bezetting: Jan De Wilde (zang/gitaar/mondharmonica), Eddy Peremans (gitaar), Kries Roose (toetsen), Jo Soetaert (drums), Mario Vermandel (bas/contrabas) en Liesbeth De Lombaert (altviool)

Video