In ons BLIkVELD: Danny Ronaldo

Voor ons tweemaandelijks magazine BLIkVELD stelden we Danny Ronaldo (Circus Ronaldo) enkele vragen.

Wanneer ben je het gelukkigst?
Als ik pure eenvoudige liefde in iets herken. Het lijkt zo simpel maar het gebeurt zeker niet elke dag.

Welke eigenschap bij anderen apprecieer je het meest?
Het is fijn als iemand herkent dat alles wat in het leven naar ons toekomt, dat we daar onbewust zelf om gevraagd hebben.  Veel oordelen vallen dan weg. Het is fijn werken met mensen die ontdekt hebben dat we rijker en wijzer worden van de fouten die anderen maken. Dat we daar dankbaar kunnen voor zijn, omdat het leven te kort is om al die fouten zelf te maken.

Welke artiest bewonder je het meest?
Het is een cliché voor clowns, maar Charlie Chaplin blijft een artiest waar ik kan blijven verwonderd door worden. Hij was een genie en poëet, had ook een enorme universele taal. Maar vooral kon hij enorm voelen welke boodschap de wereld op dat moment nodig had en tegelijk blijkt hij op wat details na tijdloos te zijn.

Wat is je favoriete boek?
Ik lees niet zo bijzonder veel, maar ‘ Hand vol water’ van Antony De Mello heeft me veel gegeven. 

Welke song mogen ze spelen op je begrafenis?
Ik ben veel bezig met de  dood, maar denk eigenlijk nooit aan mijn begrafenis. Lijkt wel of die er nooit gaat komen. Ik hou ook helemaal niet van afscheid nemen. Op een feest verdwijn ik liefst onopgemerkt. Zo mag het ook gaan. Dat het plots opvalt dat ik er al een tijdje niet meer ben. Terwijl het spel al heel de tijd gewoon doorgaat.

Heb je een vaste gewoonte voor of na een optreden?
Ik ben nog steeds angstig voor een voorstelling. En bezorgd omdat ik weet dat er geen garanties zijn.  Alle moeilijke dingen nog eens even doen... Een kopje thee dat troost geeft voor de spanning en ik ben ook graag even alleen voor het gaat beginnen. Nadien zou ik nooit de douche kunnen missen. Als het een moeilijke voorstelling was, dan sta ik heel lang onder douche om alles met het water mee te geven.

Danny Ronaldo coachte de zaaltry-out van ‘Swing’, die op zaterdag 2 november 2019 in ’t Blikveld speelde. Daarnaast speelde hij zelf op donderdag 7 en vrijdag 8 november 2019 uitverkochte voorstellingen van ‘La Cucina dell’Arte’.