TE GAST: Hommage aan Francis Verdoodt De dingen die niet overgaan

Uitverkocht
  • zo1 maart '20van15.00 uurtot17.00 uur

Op 23 december 2018 stierf Francis Verdoodt. De warmste stem van Vlaanderen zweeg die dag voorgoed. Zijn vele stemopnames zijn een zachte troost in de vergankelijkheid.

Francis was zijn stem. Maar Francis was ook dichter, bezieler, verteller, presentator, dromer en non-stop-planner.  Het grote publiek kent hem van zijn poëzie- en vertelprogramma’s voor groot en klein. Hij was bezieler van onder meer het Vertelfestival OrenZien, de Mechelse Middagen van de Poëzie en de wandelroute Karel Jonckheere. Zijn presentaties versterkten de muziek van vele concerten van het Festival van Vlaanderen. En op de Folklorefestivals van Mechelen en Bonheiden overstegen zijn woorden de taalgrenzen.

Francis gaf les aan de conservatoria van Mechelen, Antwerpen, Gent en Brussel en werd later inspecteur van het DKO. En natuurlijk was hij bekend van televisieprogramma ’s als Het Sprookjestheater, Prikballon, Schooltelevisie en het Braambos.

Een doener, dat was hij. In Bonheiden, waar hij ereburger was, in Mechelen en ver daarbuiten.

Om die dingen, die schoonheid vast te houden: deze hommage. Zonder getuigenissen, persoonlijke anekdotes of mijmeringen over wie Francis was. Maar met dichters, muzikanten en artiesten die met hem samenwerkten of door hem geïnspireerd werden. Een hommage met teksten waar Francis van hield, die hij zelf bij de mensen bracht. Dat zijn de dingen die niet overgaan. 

 

Organisatie: Raf Ribbens, Dirk Swiggers, Jan Vanlangendonck, Liljan Verstraeten en Willem Verheyden (regie) m.m.v. diverse Bonheidense en Mechelse organisaties & artiesten die Francis in het hart dragen en in samenspraak met zijn dochters.

I.s.m. CC Mechelen: deze voorstelling is ook te zien in de Stadsschouwburg Mechelen op zaterdag 29 februari 2020 om 20 u. (klik hier voor de info & tickets).