Het Bankje (podcast) Verhalen op een bankje

  • do1 juli '2109.00 uurtotdo30 september '2122.00 uur

De podcast Het Bankje brengt theater - zelfs in coronatijd - tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje in een van de deelnemende steden en gemeenten en je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Om Het Bankje te realiseren, werken we samen met acteurs, schrijvers en beeldende kunstenaars (M/V/X). Allen samen geven we meer dan 80 liefhebbers de kans om mee te werken aan deze podcast met 20 originele dialogen. Die zullen deze zomer van 1 juli tot 30 september 2021 te beluisteren zijn in meer dan 100 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen. En ook in Bonheiden!

Tot eind september kan je ook in Bonheiden - Rijmenam de QR-stickers op 20 zitbankjes terugvinden. Elke QR-code linkt naar een ander podcastverhaal. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone met internetverbinding om de codes te scannen & de podcast vervolgens te beluisteren.

Hier vind je het overzichtsplan terug met de verschillende locaties waar zich 'zitbanken met een verhaal' bevinden in onze gemeente.  


Wil jij je zoektocht naar de bankjes delen op sociale media? Gebruik dan zeker volgende hashtags: #hetbankje, #2820zomert en #2820love.

Tip: beluister zeker de podcast ‘de schoonheid van bus nummer 3’ van de lokale schrijver en dichter uit Muizen, Sascha Beernaert! Deze hangt op het bankje op het binnenplein tussen gemeentehuis & GC 't Blikveld.

Meer informatie over de schrijvers, (stem)acteurs en grafische talenten lees je op www.opendoek.be/hetbankje.

Het Bankje is een initiatief van OPENDOEK in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt.