Het Bankje (podcast) Verhalen op een bankje

  • za1 augustus '2009.00 uurtotma31 augustus '2022.00 uur

Onder het motto "Toch(t)theater" lanceert OPENDOEK deze zomer een splinternieuw podcasttheaterproject dat over heel Vlaanderen en Brussel te beluisteren valt op ... een bankje.

Opgelet: in Bonheiden zal je pas vanaf uiterlijk 1 augustus de QR-stickers op 20 zitbankjes terugvinden. Elke QR-code linkt naar een ander podcastverhaal. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone met internetverbinding om de codes te scannen & de podcast vervolgens te beluisteren.

Op dit overzichtsplan vind je alvast terug waar de concrete 'zitbanken met een verhaal' zich bevinden.  
Wil jij je zoektocht naar de bankjes delen op sociale media? Gebruik dan zeker volgende hashtags: #hetbankje, #2820zomert en #2820love.

In de podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Om dit zomerse project - naar een idee van Wim Chielens - te verwezenlijken, bracht OPENDOEK verschillende disciplines uit de amateurkunsten samen: theatermakers en acteurs, schrijvers en  grafische talenten. Allen samen hebben meer dan 100 amateurkunstenaars meegewerkt aan de podcast met 20 verschillende dialogen.

Meer dan 50 steden en gemeenten hebben zich geëngageerd om op minstens 20 bankjes op hun grondgebied een QR-code aan te brengen. Die scan je met je smartphone en je bent meteen getuige van een origineel gesprek tussen twee mensen.

Meer informatie over de schrijvers, (stem)acteurs en grafische talenten lees je op www.opendoek.be/hetbankje.

Een project van OPENDOEK in samenwerking met steden en gemeenten en met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.