Peter De Graef Henry

AFGELAST!
  • do17 december '20van20.15 uurtot21.35 uur

CORONA-UPDATE (06/11/20):
Deze voorstelling wordt noodgedwongen afgelast omdat cultuurhuizen voor onbepaalde duur de deuren terug moeten sluiten (beslissing Vlaamse Overheid 27/10/20).

Ticketkopers worden nog persoonlijk per mail door ons ingelicht i.f.v. de verdere opvolging.

Alle info: www.blikveld.be/update_corona 

“Mijn hart heeft zich gevuld met vreugde, mijn blijd­schap wordt alom weerkaatst, ‘k heb lang gedacht dat ik niet deugde, maar ‘t kwam dan toch goed op het laatst.”

Peter De Graef is al vele jaren een graag geziene gast, ook op het podium van ‘t Blikveld. Op vraag van Het Theater­Festival herneemt hij zijn succesvolle monoloog ‘Henry’ uit 1997.

In een suffig dorp staat ‘een huis met mogelijkheden’ waar een gefrustreerd manneke tegen het leven aan zucht. Zijn vrouw heeft hij ‘harteloos lief’ en het ‘tekst­verwerkertje’ Wendy is zijn assistente die niets begrijpt van haar baas. Wankelend tussen ambitie en wanhoop geeft de man tenslotte aan zijn onderdrukte ellende ruim baan. De afloop is catastrofaal.

Ook de dorpsbewoners spelen een rol in dit bizar­re avontuur waarin een engel commentaar levert en een groot konijn een sleutelrol speelt. Onnavolgbaar verweeft De Graef de meest onwaarschijnlijke toeval­ligheden met alledaagse handelingen die daardoor iets bovennatuurlijks krijgen. Soms vraag je je af, waar moet dit naar toe, maar op onverwachte momenten schuift alles perfect in elkaar.

Video