Grof Geschud Broeden

Tickets
  • za16 april '22van20.15 uurtot21.30 uur

COVID-UPDATE (24/01/22):
Voor deze voorstelling heb je mogelijk nog een geldig Covid Safe Ticket nodig vanaf 12j + mondmaskerplicht vanaf 6j (indien de coronabarometer in 'fase rood' zou staan).
Dankzij onze professioneel geventileerde zaal met CO2-monitoring (CO2 < 900ppm) kunnen we wel de max. capaciteit van 220 toeschouwers toelaten.

Alle info: www.blikveld.be/corona-update. 

Een gate op vliegveld Zaventem, waar een man (De Lander) verwachtingsvol met een bord en een roos zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde (De Myrthe), opwachtte na zes weken van haar gescheiden te zijn en toen in een oogopslag zag dat haar afwijzing definitief was. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man, en zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst.

Een koalaknuffel in de schiettent, een relikwie van hun eerste keer samen spelen op de Gentse Feesten. Een stuk pluche met een te uitgebreide backstory. Laurence Fitzgerald Backstabber Johnson. Een realistisch relaas van een relatie die op de klippen loopt.

Een geadopteerde hond waarvan ze allebei geen afstand willen doen.

"Het is de onderlinge verwevenheid (…) die het geheel zo bijzonder maakt’. "(...) uitstekende debuut" en "… frisse, prikkelende stijl"  (**** De Standaard over debuut 'Lijmen')

Na het in de pers bejubelde debuut ‘Lijmen’, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, komt Grof Geschud nu met een tweede avondvullende cabaretvoorstelling: ‘Broeden’. 

De relatie hield geen stand, het duo wel. Voorlopig.

Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei. 

Onder de bekwame vleugels van Minou Bosua (de Bloeiende Maagden/Minoux) en Janne Desmet (Studio Orka) en met coaching van Raf Walschaerts (Kommil Foo) vliegt Grof Geschud uit.

Tekst, spel & muziek: Myrthe van Velden & Lander Severins
Artistiek team: Minou Bosua, Janne Desmet & Raf Walschaerts

Video