Grof Geschud Lijmen

Ticketstart nog te bepalen
  • za29 mei '21van20.15 uurtot21.30 uur

CORONA-UPDATE:
Deze voorstelling staat voorlopig nog 'onder voorbehoud' van de dan geldende coronamaatregelen. Ticketverkoop wordt pas opgestart zodra er meer duidelijkheid is.

Het jonge Vlaams-Nederlandse cabaretduo Grof Geschud leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie in ‘s Hertogenbosch. Inmiddels is het duo er met de hoogste onderscheiding afgestudeerd en lieten ze zich in 2018 al opmerken op Cameretten. Dit bekende Nederlandse cabaretfestival leverde in een verder verleden al laureaten op als Wouter Deprez, Theo Maassen, Kommil Foo, Henk Rijckaert,…

In hun afstudeervoorstelling ‘Lijmen’ gaat Grof Geschud eindeloos op zoek naar de ander. Wanneer is twee een paar? Waarom herken ik mezelf in iedereen, maar niet in jou? 

Grof Geschud bevraagt het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten in tientallen personages die zich aandienen aan een tempo waardoor je vanzelf alle zekerheden loslaat. Van ridders tot perenvlaai, langs Plato en bejaarden, een ontroerende en hilarische zoektocht om die ander tot op het bot te doorgronden.

“Een uitzonderlijk, evenwichtig, mooi gecomponeerde voorstelling” (vakjury Koningstheateracademie)

“Twee mooie theatermakers met een krachtig samenspel (…) Lijmen is een programma van een hoog niveau (…) hun verhalende, bijna toneelmatige vorm van cabaret is vernieuwend. ” (Jury Cameretten 2018)

Tekst en spel: Lander Severins en Myrthe van Velden
Regie: Raf Walschaerts en Minou Bosua