Circus Katoen Grasshoppers (6+)

Tickets
  • zo27 maart '22van15.00 uurtot16.00 uur

COVID-UPDATE (24/01/22):
Voor deze voorstelling heb je mogelijk nog een geldig Covid Safe Ticket nodig vanaf 12j + mondmaskerplicht vanaf 6j (indien de coronabarometer in 'fase rood' zou staan).
Dankzij onze professioneel geventileerde zaal met CO2-monitoring (CO2 < 900ppm) kunnen we wel de max. capaciteit van 220 toeschouwers toelaten.

Alle info: www.blikveld.be/corona-update. 

In 'Grasshoppers' staat de graszode centraal. De fans weten al dat het duo van Circus Katoen gefascineerd is door de natuur, en ook hier speelt een ogenschijnlijk onschuldig stukje natuur de hoofdrol. We kijken er nu al naar uit hoe de mix van graszode, partneracrobatiek en objectmanipulatie eruit gaat zien!

Grasshoppers is een weergave van de veerkracht en kwetsbaarheid van de natuur en de rol die wij als mens daarin spelen. Het 'levende' groen in deze wereld krijgt wat te verduren. Met een grasmat in de hoofdrol zoekt Circus Katoen naar een speelse manier om dit te verbeelden.

Gras is een levend materiaal en voor iedereen herkenbaar. Enerzijds heel kwetsbaar en anderzijds kan het ook wel echt tegen een stootje. In Grasshoppers haalt Circus Katoen dit stukje groen uit zijn natuurlijke habitat en brengt het boven het maaiveld met behulp van schragen, planken, touw en hun lichamen.

Het publiek volgt hoe de artiesten het gras transformeren tot een object dat wordt gemanipuleerd en gecontroleerd. Een portie natuur komt terecht in onnatuurlijke situaties, een specialiteit van de mens...

Geschikt voor jong en oud vanaf 6 jaar.

Circus Katoen is een Vlaamse compagnie bestaande uit Willem Balduyck (BE) en Sophie van der Vuurst de Vries (NL). Ze ontmoetten elkaar op de opleiding Codarts Rotterdam Circusarts, en studeerden samen af in 2012. De gezamenlijke liefde voor de natuur, simpele objecten, visuele humor en een zoektocht naar eigenheid maken een hoop creativiteit los, die regelmatig terugkomen in hun voorstellingen. In 2016 waren ze met hun eerste familievoorstelling 'Ex Aequo' al te gast in 't Blikveld..