Expo An Vanhentenrijk Kalligrafie verbeeld(t)

 • za7 september '19totzo6 oktober '19

Met vernissage op vrijdag 6 september 2019 om 20 u.

Tijdens de maand september zetten we in onze foyer een creatieve Bonheidenaar in de kijker. In 2019 is dat kalligrafe An Vanhentenrijk!

In de expo 'Kalligrafie verbeeld(t)' toont ze naast ouder werk ook nieuw kalligrafiewerk met teksten van o.a. Marlies Verdoodt (www.marliesverdoodt.be). 

Voor deze gelegenheid nodigt ze ook enkele bevriende collega-kunstenaars uit. Mie Bogaerts exposeert met enkele bronzen beelden (www.mie-art.be) en ook de kalligrafie-installatie die An samen met Griet Cockaerts (www.grietcockaerts.be) maakte voor OP.RECHT.MECHELEN wordt tentoongesteld.

Verder stellen de deelnemers van de cursus ‘Geïnspireerd door een boek bij het maken van een kalligrafiewerk - 2019’ (o.a. Chantal de Koster, Gerlinde De Schutter, Goele Morren, Karin De Wreede, Kristel Reynaert, Lut Mols, Marita Van Roy en Mieke Van Rensbergen) hun werk tentoon. Tijdens het openingsweekend zijn deze laatste werken te bewonderen in de foyer van 't Blikveld. Daarna verhuizen ze tot en met 6 oktober naar de aanpalende bibliotheek van Bonheiden.

An Van Hentenrijk startte in 1988 met kalligrafie en schoolde zich bij tijdens heel wat lessen en stages bij nationaal en internationaal gerenommeerde kalligrafen.  

Sinds 1996 is ze werkzaam als zelfstandig kalligraaf. Ze geeft niet alleen les in haar eigen atelier in Bonheiden en voor ’t Blikveld in Rijmenam, ze gaat ook naar diverse kalligrafiegroepen in Vlaanderen, soms in Nederland en Duitsland.

Kalligrafie/schriftkunst is voor An tekenen en schilderen met letters. Soms heel precies, andere keren ruw en nonchalant. Experimenteren, zoeken naar nieuwe toepassingen, nieuwe lettervormen, tekens en texturen op papier, canvas, glas of hout. Soms louter een grafisch spel van 26 letters. Ook combineert ze het schrijven met ruimtelijk werk zoals schalen en andere 3D letter-objecten.

In 2007 ontwierp ze een alfabet KALLIANDRA waarmee ze een heel eigen kalligrafische stijl ontwikkelde.

Verscheidene malen werd An geselecteerd voor diverse kalligrafiewedstrijden. In 2018 won ze nog de 'Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo'.

Wanneer

Openingsuren

 • maandag
  08:30 tot17:00
 • dinsdag
  08:30 tot17:00
 • woensdag
  08:30 tot17:00
 • donderdag
  08:30 tot20:00
 • vrijdag
  08:30 tot17:00
 • zaterdag
  11:00 tot20:00
 • zondag
  11:00 tot20:00