Expo Branco Vermeylen/Elisabeth Elegeert & Romina Cristi-Olate

 • za25 maart '2311.00 uurtotzo30 april '2318.00 uur

Branco Vermeylen

Branco zit in het atelier schilderkunst van Stefan Annerel in de Academie Mechelen. Hij gebruikt foto’s van bossen als inspiratiebron. Via een lang werkproces met vele laagjes komt hij ertoe om een dreigend bos te combineren met een woonplaats. Bossen waar iedereen gewoonlijk zomaar voorbij loopt, worden mysterieuze, dreigende oorden die onze aandacht vragen en ons dwingen om beter te kijken. Er gebeurt niets in, maar er kan, zo meteen, van alles gaan gebeuren. Zijn beelden gaan over wonen, menselijke aanwezigheid in het bos, over eenzaamheid. De huizen hebben voor hem een diepere betekenis.

https://beeld.be/kunstenaars/branco-vermeylen


Elisabeth Elegeert & Romina Cristi-Olate 

Elisabeth en Romina zijn twee kunstenaars/architecten: Elisabeth Elegeert woont en werkt in Mechelen en Romina Cristi-Olate pendelt tussen haar geboortestad Santiago de Chili en Utrecht. Wat hen interesseert is de relatie die mensen hebben met de ruimte rondom hen, en ze leggen dat vast in verhalen, papieren maquettes, collages… Hun project ‘My room is a strange loop’ is een poëtisch onderzoek. Tijdens het coronajaar zijn ze met een videocall op bezoek gegaan bij mensen in Japan, Canada, Chili, US, VK, bij een dakloze kunstenaar, bij een bewoner van het Begijnhof in Brugge,... om te vernemen wat een persoonlijke kamer voor hen betekent. Na ieder gesprek maakten ze een POE (Poetic Occupancy Exploration), een maquette met een poëtische interpretatie, die ze traditioneel terugstuurden per post. Ze zien hun werk in de foyer van ’t Blikveld hangen als één lange verhaallijn, een wandeling door de ruimte, terwijl ze het ondertussen hebben over ruimte in de brede betekenis van het woord: over woonruimte en publieke ruimte, over privéruimte in ons hoofd en hoe wij beïnvloed worden door onze omgeving,… Hun onderzoek is niet afgesloten maar blijft zich verder ontwikkelen.

https://myroomisastrangeloop.wordpress.com/about/

Zowel Branco als Elisabeth en Romina werken rond onze relatie met ruimte, leefruimte, leefplek, kortom, een ruimte om te zijn. Terwijl Elisabeth en Romina kamers onderzoeken over heel de wereld, gebruikt Branco juist heel persoonlijke ruimtes, huizen met een diepere
betekenis voor hemzelf.

Wanneer

Openingsuren

 • maandag
  09:00 tot 17:00
 • dinsdag
  09:00 tot 17:00
 • woensdag
  09:00 tot 17:00
 • donderdag
  09:00 tot 20:00
 • vrijdag
  09:00 tot 17:00
 • zaterdag
  11:00 tot 17:00
 • zondag
  11:00 tot 17:00