Ensor Strijkkwartet & Jan Decleir Er was eens... Beethoven

AFGELAST!
  • vr11 december '20van20.15 uurtot21.30 uur

CORONA-UPDATE (06/11/20):
Deze voorstelling wordt noodgedwongen afgelast omdat cultuurhuizen voor onbepaalde duur de deuren terug moeten sluiten (beslissing Vlaamse Overheid 27/10/20).

Ticketkopers worden nog persoonlijk per mail door ons ingelicht i.f.v. de verdere opvolging.

Alle info: www.blikveld.be/update_corona 

“Er was eens … een meisje met sluike haartjes met een strikje erin. Zij had oh, zo blozende wangetjes en ze droeg altijd schone sokjes over haar voetjes, die altijd in blinkende laqué schoentjes staken met een zilveren sluiting. Onberispelijk waren haar pastelkleurige kleertjes. Ze sprak altijd met twee woordjes maar ... ze had een rotkarakter. Er was ook eens een heel oud vrouwtje, in lompen gehuld, met O-benen en zonder haar. Ze had een nog rotter karakter dan het kleine meisje! Het rotste karakter van allemaal had toch de molenaar, een reus die zo lelijk was als de nacht. Hij had twee neuzen. Er was ook een wolf, helemaal uitgehongerd, hij was vel over been, maar... lief. Er was ook een dorp met een oorlogsmonument op het plein. Ook was er een stad in een land en in dat land waren beekjes, treinen, boten en landerijen en... er was ook... Beethoven.” (Jan Decleir)

Wie anders dan Jan Decleir kan je meenemen in de wondere wereld van het sprookje? Wie anders dan het Ensor Strijkkwartet kan je meenemen in de wondere wereld van Beethoven.

Beethoven en de gebroeders Grimm zijn niet alleen Duitse tijdgenoten maar zij vertellen, elk in hun eigen taal, verhalen waarbij fantasie, verwondering, verrassing en dramatiek kenmerkend zijn.

Met dit programma wil het Ensor Strijkkwartet de 250ste verjaardag van Beethoven vieren. Een intieme voorstelling die borg staat voor een gezellige en hartverwarmende winteravond!