GWEN CRESENS QUARTET Aperitiefconcert: Eclectica

Ticketstart nog te bepalen
  • zo16 mei '21van11.00 uurtot12.00 uur

Dit concert staat voorlopig nog 'onder voorbehoud' van de dan geldende coronamaatregelen. Ticketverkoop wordt pas opgestart zodra er meer duidelijkheid is.

De mooiste muziek ontstaat daar waar de grenzen vervagen. Alles hoort bij elkaar, ondeelbaar en uniek. Zo sprokkelt accordeonist Gwen Cresens eclectisch zijn materiaal bij elkaar. In de muziek, zoals hij ze benadert, is mondialisering een uitgangspunt. Musici als Bach, Mozart en Beethoven waren meesterlijke improvisators. De partituur was het vertrekpunt, de muziek ontstond voorbij het papier, vanuit vrijheid en talent.

De eigen composities zijn opwindende interpretaties van Bach en Grieg, filmmuziek van Laurel & Hardy en Braziliaanse dansmuziek uit de vorige eeuw. Accordeon staat centraal, het instrument van vele culturen. Het woord ‘genre’ wordt overbodig. De tango en valse musette loeren benieuwd om de hoek, zoals steeds. Alles in één. Eclectica.

Gwen Cresens voelt zich thuis op de meest diverse podia. Hij stond aan de zijde van o.a. Arno, Raymond van het Groenewoud, Kommil Foo, Les Ballets C de la B, Brussels Jazz Orchestra en Luciano Pavarotti. Met zijn nieuw kwartet gaat hij in dialoog met drie zeer straffe jazz-musici: pianist Bart Van Caenegem (o.a. De Frivole Framboos, Brussels Jazz Orchestra), contrabassist Janos Bruneel (o.a. Jack Van Poll Trio) en drummer Matthias De Waele, die in New York van de besten de stiel ging leren.

Bezetting: Gwen Cresens (accordeon), Bart Van Caenegem (piano), Janos Bruneel (contrabas) en Matthias De Waele (drums)

Video