Muziektheater De Kolonie De Woordenaar

Uitverkocht
  • do20 februari '20van20.15 uurtot22.00 uur

 "Mensenlief! Goeienavond! Deze avond is een mooie avond. Bijzonder en wonderlijk. Want vanavond breng ik u thuis! Wat de wetten niet kunnen regelen, regelen we hier. Wat te alledaags is voor mij en voor u, doorbreken we nu. Met, hoe anders, een verhaal over liefde en verlies. Over de mens dus. Dat volgevochten wezen, dat leeggeliefde dier. Dat zoekertje in de gazet van het bestaan. Morgen draaien we er de patattenschillen in. Ik begin."

De Woordenaar wordt een explosief theaterconcert waarin Bruno Vanden Broecke een man is met een missie. Een lichtend voorbeeld om te volgen. Wat hij te bieden heeft, is niets minder dan een handleiding voor ons leven. Omsingeld door 3 topmuzikanten en een 30-tal instrumenten duikt hij onder in het leven van alledag, in uw leven, zoals het is of zoals u dacht dat het was.

De Woordenaar wordt een daverende combinatie tussen swingende woorden en sprekende muziek. Bo Spaenc zet het muzikale hekkenwerk uit met ruimte voor improvisatie. Elke voorstelling is ‘De Woordenaar’ een nieuw, uniek muziektheaterfeest.

EXTRA: DE BIECHTSTOEL
Geef na deze voorstelling je persoonlijke mening in ‘De Biechstoel’. Dit is een installatie van het multimediale kunstkritiekcollectief De Zendelingen, waarin je een individueel nagesprek kan voeren na de voorstelling. Een biechtmoeder- of vader stelt jou vragen, maar je bent ook vrij om een open gesprek aan te knopen met deze onzichtbare biechtafnemer. Een illustrator maakt ondertussen live tekeningen over de voorstelling. Het geluid van de conversaties wordt opgenomen en vervolgens samen met de tekensessie gemonteerd tot een beeldende podcast die de meningen van het publiek over de voorstelling bundelt. Deze podcast zal je later ook kunnen herbekijken (o.a. via onze Facebookpagina).

Tekst, spel & concept: Bruno Vanden Broecke
Compositie & concept: Bo Spaenc
Livemuziek: Bo Spaenc, Pol Vanfleteren, Johan Vandendriessche & Dante Verspaendonck of Amber Meert

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, CC Berchem, de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid & Gallop Tax shelter.

  • FLYER De Woordenaar Pat Verbruggen - Herman Houbrechts