Roeland Hendrikx & Liebrecht Vanbeckevoort Deutsche Gründlichkeit

Tickets
  • do30 april '20van20.15 uurtot21.30 uur

Omwille van de corona-crisis annuleerden of verplaatsten we momenteel alle voorstellingen tot en met 19 april. Ook dit concert zal echter vanzelfsprekend enkel plaatsvinden als de maatregelen niet verlengd worden. We volgen de verdere evolutie & richtlijnen op de voet en informeren de tickethouders zodra hierover uitsluitsel is.

Roeland Hendrikx is één van de meest toonaangevende Belgische klarinettisten van het moment. Hij was jarenlang klarinet solo bij het Nationaal Orkest van België, maar in 2017 koos hij voor een loopbaan als solist.

Liebrecht Vanbeckevoort is voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten.  Zijn grote doorbraak op de internationale concertpodia kwam er in 2007, toen hij laureaat werd van de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd waar hij tevens de twee publieksprijzen won.

De samenwerking tussen beide topmuzikanten groeide uit tot een mooie muzikale vriendschap.  Na hun eerste gezamenlijke CD ‘French Elegance’ blijven beide musici intensief samen spelen.  In dit avondconcert “Deutsche Gründlichkeit” hoor je hen met het grote repertoire voor klarinet en piano.

Concreet programma:

  • Johannes Brahms - Sonate in f, opus 120 nr 1 voor klarinet en piano
  • Carl Maria von Weber - Variaties op een thema uit de opera Silvana

--- pauze ---

  • Robert Schumannn - Fantasiestücke opus 73
  • Johannes Brahms - Sonate in Es, opus 120 nr 2 voor klarinet en piano

Bezetting: Liebrecht Vanbeckevoort (piano) en Roeland Hendrickx (klarinet)