Wat met ons cultuurseizoen 20-21?

De afgelopen maanden viel het culturele leven in ’t Blikveld noodgedwongen zo goed als stil. Achter de schermen was het echter alle hens aan dek in functie van de annulatie en/of verplaatsing van vele voorstellingen & cursussen, terugbetaling van honderden tickets en inschrijvingen, verwerking van de vele publieksgiften (waarvoor nogmaals een grote dankjewel!), doorlopende wijzigingen m.b.t. de verhuur van onze infrastructuur en continu overleg met alle betrokkenen rond onze plots onzekere toekomstplannen.

Nu trachten we stilaan voorzichtig vooruit te kijken... 

Ons vormingsaanbod, schoolaanbod en tentoonstellingsprogramma voor seizoen 20-21 kan je alvast sinds juni terugvinden op onze website. De inschrijvingen lopen volop binnen, waarvoor dank! 

Daarnaast kan je ook reeds ons jaarlijks aanbod aan jaarcursussen raadplegen in de aparte jaarcursusbrochure. Hiervoor kan je wel pas ter plaatse in 't Blikveld inschrijven op do. 3 september vanaf 18.30 u. (inwoners) of 19 u. (niet-inwoners).

We werkten ook aan enkele ‘coronaproof’ alternatieven, zoals de uitverkochte solo-concerten van Jelle Cleymans (11 juli) en de Belpop Bonanza #2820 fietsroute. Daar komen de komende weken mogelijk nog enkele zaken bij!

Voor ons 'reguliere podiumaanbod 20-21' is het helaas momenteel nog steeds niet duidelijk wat er op dat vlak na de zomer al dan niet terug mogelijk zal zijn. Dat hangt sterk af van de verdere evolutie van de geldende maatregelen (bv. social distance zorgt nu eenmaal voor een grote daling van de max. zaalcapaciteit, waardoor veel producties financieel onhaalbaar worden). We zijn op dit moment dan ook continu in overleg met bookers & artiesten en zoeken volop naar mogelijke (tijdelijke) oplossingen. Ons podiumaanbod zal er alvast vermoedelijk noodgedwongen nog een tijdje anders uitzien dan we oorspronkelijk gepland hadden...

We stonden nochtans te popelen om het trots aan jullie voor te stellen. Het was namelijk uitgebreider en gevarieerder dan ooit, met zowel klinkende namen en te ontdekken straf talent. Denk maar aan namen als Circus Ronaldo, Kommil Foo, Soulsister, Peter De Graef, Sioen, Jan Decleir, Sien Eggers & Frank Focketyn, Mechels Kamerorkest, Tom Van Dyck & Lucas Van den Eynde, Dirk De Wachter, Wim Opbrouck, Michael Van Peel,...

We hopen alvast om uiterlijk eind augustus toch al enig 'perspectief' te kunnen bieden en nieuws te brengen rond dit aangepaste aanbod en de ticketverkoop.

We besloten om die reden alvast om dit jaar geen seizoensbrochure uit te brengen. We communiceren voorlopig enkel korter op de bal via onze digitale kanalen: website, Facebook en Instagram.

Abonneer je ook zeker op onze nieuwsbrief als je up-to-date wil blijven over onze werking!

Gepubliceerd opdonderdag 9 juli 202021.00 u.