Huidige covid-richtlijnen bezoekers

Zoals je ongetwijfeld weet, gelden er nieuwe coronamaatregelen voor de cultuur- en evenementensector.

Wij zorgen in deze vreemde tijden nog steeds met volle overtuiging voor broodnodige fijne cultuurmomenten (voor zowel publiek als artiesten), maar houden daarbij vanzelfsprekend ook altijd de veiligheid van al onze bezoekers in gedachten.

Hieronder vind je de geldende covid-richtlijnen bij een bezoek aan GC 't Blikveld.

MONDMASKERPLICHT IN ONZE GEBOUWEN

Er geldt momenteel een mondmaskerplicht (vanaf 6 jaar) voor bezoekers en deelnemers aan activiteiten in al onze gebouwen & lokalen ('t Blikveld, Krankhoeve, 't Kranske,...).

GEBRUIK VAN COVID SAFE TICKET 

Momenteel werken we bij elke podiumvoorstelling (ongeacht aantal toeschouwers) en bij de meeste vormingsactiviteiten (cursussen/lezingen) met het Covid Safe Ticket (CST). Per activiteit wordt dit ook nog eens aangegeven op onze website en ticketkopers krijgen kort voor de activiteit ook steeds een servicemail met de laatste info & richtlijnen.

Er gelden daarbij geen afstandsregels in de zaal (lees: geen lege tussenstoelen). Conform de huidige regels wordt het aantal toeschouwers voor de komende voorstellingen wel beperkt tot max. 200 toeschouwers.

Let op: deze extra controle zal voor iets langere wachttijden zorgen, dus kom zeker op tijd! We trachten telkens 30 min. voor aanvang van een voorstelling de zaaldeuren te openen. Hou daarbij zeker vooraf je Covid Safe Ticket (QR-code), identiteitsbewijs en je tickets (print of e-ticket) al scanklaar. Op die manier kunnen we een vlot en veilig traject naar je zitplaats garanderen. 

Ook in het (Eet)café 't Blikveld moet je verplicht een geldig Covid Safe Ticket kunnen voorleggen!

Je toont voortaan dus verplicht volgende documenten bij de controle aan de ingang van de zaal (hou ze reeds vooraf klaar!):

 • je Covid Safe Ticket (digitaal of print) = enkel vanaf 12 jaar en 2 maanden
 • je identiteitsbewijs = enkel vanaf 12 jaar en 2 maanden
 • je ticket van de voorstelling

  Opgelet: indien je geen geldig Covid Safe Ticket hebt, kunnen we je niet toelaten bij de voorstelling! De scanning is simpel: als het scherm groen oplicht kan je de schouwburg binnengaan, bij rood licht dienen we de toegang te weigeren.

Kocht je eerder al een ticket en heb je geen Covid Safe Ticket? Neem dan contact op met onze balie via blikveld@bonheiden.be of 015 50 28 70. 

HOE VERKRIJG JE EEN COVID SAFE TICKET?

 • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
 • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
 • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
 • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

>> Als je een smartphone hebt, kan je via de CoronaSafeBE-app je Covid Safe Ticket (QR-code) terugvinden. 

>> Als je geen smartphone hebt, kan je de QR-codes opvragen op websites als Mijn Gezondheid en Mijn Burgerprofiel, en op papier afdrukken & meebrengen.
     Beschik je zelf niet over een computer, maar ken je wel de pincode van je identiteitskaart? Dan kan je ook terecht in de bibliotheek of in het dienstencentrum: daar helpen ze je graag verder!

Algemene corona-richtlijnen

Het spreekt nog steeds voor zich dat:

 • je thuis blijft wanneer je je ziek voelt;
 • je zorgt voor een goede handhygiëne;
 • je hoest of niest in je elleboog.

Waarvoor zorgt GC 't Blikveld?

 • Ventilatie: we benadrukken graag dat onze podiumzaal beschikt over een geautomatiseerd ventilatiesysteem met continue CO2-meting, waarbij de luchtverversingssnelheid maximaal wordt verhoogd (enkel 100% verse buitenlucht / geen luchtrecuperatie). Op die manier zorgen we ervoor dat onze zaalvoorstellingen in optimale omstandigheden kunnen doorgaan. De afgelopen weken wezen de metingen alvast uit dat we hierbij ruim binnen de veilige CO2-normen blijven. Ook de andere lokalen in onze gebouwen beschikken over een CO2-toestel, dat de luchtkwaliteit permanent meet.
 • We voorzien nog steeds handgelzuilen in onze gebouwen & lokalen.
 • We organiseren momenteel voorstellingen tot max. 200 toeschouwers.
 • Maatregelen en protocollen worden op de voet opgevolgd: uiteraard volgen we de evolutie van de covid-maatregelen op de voet en stellen we onze maatregelen steeds bij waar nodig. We doen hiervoor steeds beroep op de protocollen die voor onze sector worden uitgewerkt. Hier vind je alvast het huidige geldende Basisprotocol Cultuur.

Podiumtickets

 • Koop je ticket(s) liefst vooraf en zoveel mogelijk online via www.blikveld.be. Je kan ook terecht aan onze balie of via. tel. 015 50 28 70. Ook een uur voor aanvang van een voorstelling (indien niet uitverkocht) kan je steeds nog terecht aan onze balie voor de last-minute aankoop van tickets.
 • Ben je een rolstoelgebruiker? Reserveer dan niet online, maar neem contact op met ons via blikveld@bonheiden.be of 015 50 28 70. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Heb je nog extra vragen?

Je mag ons steeds contacteren via blikveld@bonheiden.be of tel. 015 50 28 70 bij verdere vragen.

Gepubliceerd opmaandag 6 december 202110.00 u.