Blauwhuis Over de Berg - 2de graad lager onderwijs Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Reserveer hier
  • di22 februari '22om10.30 uur
  • di22 februari '22om13.45 uur

De voorstelling is volzet op maandag 22 februari 2022 zowel om 10.30 u. als om 13.45 u. 

Aan de voet van een mistige en troostige berg, midden in de sneeuw, staat een piepklein huisje. Daar woont de bekende Meneer Berg samen met Wachter. Altijd als Meneer Berg op avontuur gaat, blijft Wachter thuis om een oogje in het zeil te houden. Logisch, want met zijn joekels van ogen ziet hij van mijlenver alle Vreemde Vogels aankomen.

Alleen blijft Meneer Berg deze keer wel erg lang weg. Wachter heeft streepjes gezet voor elke dag dat Meneer Berg weg blijft, maar nu er geen plaats meer is op het streepjesbord, maakt Wachter zich grote zorgen. En dan komt er een boodschap. Meneer Berg is in gevaar. Wachter moet in actie schieten. Maar dat is niet zijn sterkste kant...

Hoe doe je dat, in actie schieten als je een wachter bent?

En dan nog wel een met een heel speciale ziekte: "Bergtevrees".

Over de Berg is een bevlogen voorstelling voor kinderen. Samen met het publiek en de hulp van sprookjesraadselachtige wezens moet Wachter ervan overtuigd worden dat hij de enige is die Meneer Berg kan redden.

Met simpele attributen, een suggestief decor en tomeloze verbeeldingskracht wekt Simon D'Huyvetter 'Over de Berg' tot leven.

Tekst, spel en regie: Simon D’Huyvetter
Dramaturgie: Dounia Mahammed

Duur: 55 minuten

Voor tweede graad lager onderwijs