Bigband Battle o.a. Brussels Jazz Orchestra, VRT Bigband met Yannick Bovy,...

Koop tickets
 • vr23 juni '23van19.00 uurtot22.30 uur
 • za24 juni '23van14.00 uurtot22.30 uur

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2023 wordt de site Dijledonk (voormalige Meurop-fabriek) in Rijmenam omgetoverd tot een concertlocatie. Tijdens de eerste editie van "Bigband Battle Bonheiden" kan je genieten van maar liefst zeven bigbands en vier jazz combo's, gespreid over 2 podia. Met telkens een muzikale klepper als afsluiter: Brussels Jazz Orchestra 'Gainsbourg' (vrijdag) en de VRT Bigband met crooner Yannick Bovy (zaterdag).

VRIJDAG 23 JUNI '23 / 19 - 22.15 u.
BRUSSELS JAZZ ORCHESTRA - GAINSBOURG / Q-SOME BIGBAND

Q-Some Big Band (19 u.)

Q-Some Big Band is een plek voor ontwikkeling en ontmoeting waar de nieuwste generatie (jazz)componisten en muzikanten elkaar ontmoeten en uitdagen. Het is een platform om de mogelijkheden binnen het genre te verkennen en een nieuwe, eigentijdse wind door het bigbandlandschap te laten waaien. Met hun steeds vernieuwende programma's en onverwachte muzikale samenwerkingen overschrijdt dit orkest grenzen, waarin de passie voor het vak, de warmte binnen de band en vooral de grotere dromen duidelijk hoorbaar zijn. Meer info: www.qsomebigband.com

Brussels Jazz Orchestra & Camille Bertault - Gainsbourg (20.30 u.)

Lucien Ginsburg (1928-1991) evolueerde van rebelse, jobhoppende jazzmuzikant en crooner in Parijse nachtclubs naar de alom bekende artiest en provocateur Serge Gainsbourg. Zijn met humor, erotiek, subversie en woordspelingen doordrongen nummers maakten van hem een van de meest invloedrijke artiesten ter wereld. Brussels Jazz Orchestra brengt samen met de Franse zangeres Camille Bertault een ode aan dit icoon van de Franse muziek. Originele songs van de mythische Gainsbourg liggen aan de grondslag van nieuwe BJO-arrangementen. Meer info: www.brusselsjazzorchestra.com/gainsbourg/nl 

ZATERDAG 24 JUNI '23 / 13 - 22.15 u.
VRT BIGBAND MET YANNICK BOVY / 4 BIGBANDS / 4 JAZZCOMBO'S

Podium 1

 • 14.00 u.  Youth Ghent Jazz Orchestra
 • 15.30 u.  Bigband Nijlen
 • 17.00 u.  Jazzisfaction
 • 18.30 u.  Bigband Conservatorium Mechelen
 • 20.30 u.  VRT BIGBAND MET YANNICK BOVY

De VRT Bigband werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Big Band en het BRT Jazzorkest. Deze orkesten poogden de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 terug tot leven te wekken voor het Vlaamse publiek. VRT’er en bassist Marijn Daniels werd hierdoor geïnspireerd en bracht een gepassioneerd bigbandorkest bijeen, samengesteld uit VRT-personeelsleden.

In de voorbije zes jaar groeide de VRT Bigband uit tot een volwaardige speler in de Vlaamse jazzscene. Onder deskundige leiding van dirigent Dree Peremans brengt het een steeds groter publiek op de been, met een appreciatie voor de muziek van toen en een voorliefde voor opzwepende, swingende muziek. Enkele bekende stemmen stappen dan ook graag in het verhaal mee; Marijn Devalck, Geena Lisa, Fred Brouwers, Günther Neefs, Barbara Dex, Sandrine, … het zijn maar enkele namen die ondertussen kind aan huis zijn bij de VRT Bigband.

Yannick Bovy
Als kind ontwikkelde Yannick zich in Borgerhout (Antwerpen) waar zijn ouders een kapperszaak (New Generation) uitbaatten en hij elke dag na school bij zijn grootouders de wondere muziek van de jaren '50 en The Great American Songbook kenden. Nummers van Frank Sinatra, Bobby Darin, Dean Martin, Tony Bennett, Barbara Streisand, Mel Tormé, Ella Fitzgerald, Johnny Mathis ... werden allemaal op heel jonge leeftijd met de Radio Minerva-paplepel ingegoten door de bekende crooner van Vlaanderen.

Podium 2

 • 14.45 u.  Happy Miel kwartet (Koninklijk Conservatorium Antwerpen)
 • 16.15 u.  Jonah Hermans trio (Luca school of arts campus Lemmens Leuven)
 • 17.45 u.  Yarno Hoedemaekers  trio (Koninklijk Conservatorium Brussel)
 • 19.15 u.  Elias D’hooge trio (Koninklijk Conservatorium Gent)

TICKETS

 • dagticket vr. 23/06 = € 26
 • dagticket za. 24/06 = € 26
 • combiticket 23 + 24/06 = € 51 (incl. drankvoucher van € 6!)

CREDITS

> Organisatie & productie: Daar! events vzw
> Co-productie: GC 't Blikveld, De Jazzzolder vzw en Conservatorium Mechelen