TE GAST: Before the flood (film)

  • di24 maart '20van20.15 uurtot21.45 uur
documentaire / 2016 / duur: 96 min. / Regie: Fisher Stevens / Verenigde Staten / Gesproken taal: Engels / Ondertiteling: Nederlands
 
In 'Before The Flood' gaat acteur Leonardo DiCaprio overal ter wereld na wat de impact van de door de mens veroorzaakte klimaatsveranderingen zijn. Het was een reis van drie jaar lang, waarin hij met regisseur Fisher Stevens de verwoestende invloed ervan aantoonde. Samen proberen ze de grootste uitdaging die de mensheid ooit gekend heeft opnieuw op de geopolitieke agenda te krijgen. Maar er is ook ruimte voor een positieve boodschap en hoop! De documentaire toont hoe het anders kan en wat we hier en nu kunnen doen om de planeet leefbaar te houden voor de volgende generaties. 

DiCaprio ontmoet in de documentaire onder andere regisseur Alejandro G. Iñarritu, in wiens film 'The Revenant' hij de hoofdrol speelde, maar ook president Barack Obama en oud secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon.

'Before The Flood' toont waarom de klimaatsverandering nog steeds hoog op de politieke agenda moet blijven staan en we dringend in actie moeten schieten om onze wereld leefbaar te houden.

Video