Blazers Mechels Kamerorkest Beethoven Remix

AFGELAST!
  • za7 november '20van20.15 uurtot21.30 uur

CORONA-UPDATE (28/10/20):
Dit concert wordt noodgedwongen afgelast omdat cultuurhuizen voor onbepaalde duur de deuren terug moeten sluiten (beslissing Vlaamse Overheid 27/10/20).

Ticketkopers worden nog persoonlijk per mail door ons ingelicht i.f.v. de verdere opvolging.

Alle info: www.blikveld.be/update_corona 

Weinig componisten lenen zich beter tot een remix dan Ludwig van Beethoven. En dat wist men in zijn tijd ook al! Wenzel Sedlak, beroemd klarinettist uit de 19de eeuw, ging aan het werk met Fidelio, Beethovens enige opera. En zoals het toen in de mode was, maakte hij een uitmuntende bewerking voor blazers waarmee in de prinselijke en keizerlijke salons grote sier werd gemaakt.

Geen gezongen teksten, maar voor de rest is geen noot weggelaten: solisten, koor en orkest worden allemaal overgenomen door de prachtige klankkleuren van hobo, klarinet, fagot en hoorn.

Fidelio of hoe Florestan bevrijd wordt uit de diepe gevangeniskrochten door Leonore... de cultuurwereld uit de versmachting door het virus... kan het symbolischer?

Als ouverture serveren de virtuoze blazers van het Mechels Kamerorkest je de Perzische Suite van André Caplet, tijdgenoot en vriend van Claude Debussy.

Dirigent: Piet Van Bockstal / bezetting: Tiny De Herdt en Helga Jacobs (fluit), Hans Verbeeck en Katrien Van Mele (hobo), Arne Herman en Els Van Rillaer (klarinet), Steven Defoor en Rob Imans (fagot), Paul Pichal en Jan Dereymaeker (hoorn) & Jan Tambuyser (contrabas)