Toneelhuis/Olympique Dramatique/Tom Dewispelaere Alle schone dingen

Wachtlijst
  • wo28 februari '24van20.15 uurtot21.25 uur

Je bent zeven jaar. 
Mama ligt in het ziekenhuis. 
Papa zegt dat ze “iets stoms” gedaan heeft. 
Ze vindt het moeilijk om gelukkig te zijn.

‘Alle schone dingen’ is het verhaal van een jongen die, om zijn depressieve en suïcidale moeder opnieuw hoop te geven, aan een lijst begint met alle schone dingen die de moeite waard zijn om het leven te leven:

1. Dame blanche
2. Kungfufilms
3. Laat opblijven en dat je dan tv mag kijken
4. De kleur geel

Elke dag legt hij een briefje onder haar hoofdkussen met daarop een schoon ding geschreven. “En ik weet dat ze ze leest want ze komen altijd gecorrigeerd terug.”

Ondanks het zware thema is ‘Alle schone dingen’ in de eerste plaats een geestige, ontroerende en troostrijke vertelling in een intieme setting. Een toneelspeler, een paar attributen en een paar heerlijke jazznummers - verder niets.

De solo ‘Every Brilliant Thing’ van de Britse theaterauteur Duncan Macmillan veroverde de voorbije jaren de harten van toeschouwers en critici wereldwijd, en is nu voor het eerst in Vlaanderen te zien. Tom Dewispelaere kruipt in de huid van de verteller, en gaat samen met het publiek op zoek naar wat het leven de moeite waard maakt.

Een hartverwarmend verhaal in tijden van zielennood.  Een klein cadeautje voor wie bereid is mee te helpen uitpakken.

Spel: Tom Dewispelaere / Tekst: Duncan Macmillan, met extra materiaal van Jonny Donahoe / Vertaling: Sanne Parlevliet / Coaching: Katelijne Damen / Lichtontwerp: Frank Hardy / Productie: Toneelhuis & Olympique Dramatique / Met de steun van: de Tax Shelter van de Belgische federale overheid

ongenummerde zitplaatsen

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem terecht bij de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op deze website.

Alle schone dingen - Tom Dewispelaere, Olympique Dramatique from Toneelhuis on Vimeo.