Alles wat je wil weten over de Belgische staatsstructuur (maar nooit durft te vragen)

Inschrijven via Davidsfonds Academie
  • di15 februari '2219.30 uurtotdi22 februari '2222.00 uur

De federale regering organiseert een grote burgerbevraging over de staatshervorming om je mening te kennen over waar het met ons land naartoe moet. Je kan hiervoor maar beter voorbereid zijn. Prof. Dave Sinardet maakt je wegwijs in het labyrint van de Belgische staatsstructuur .

Hoeveel regeringen en parlementen hebben we nu precies? En waarom? Hoe is de Belgische politieke structuur geëvolueerd doorheen de jaren? Hoe verhoudt ons federalisme zich tot dat in andere landen? En zijn Vlamingen en Franstaligen werkelijk zo verschillend? 

Prof. Sinardet gaat ook in op de debatten over de hervorming van ons federaal systeem. Hoe kan België in de toekomst beter functioneren? Ga mee op zoek naar antwoorden op deze en andere actuele vragen.

Wie Dave Sinardet is een Belgische politicoloog. Zijn expertise ligt in federalisme, nationalisme en Belgische politiek. Hij is actief als professor aan de Vrije Universiteit Brussel en aan de Université Saint-Louis - Bruxelles. Naast zijn wetenschappelijke publicaties, schrijft hij als columnist. (Bron: Wikipedia)

Wanneer dinsdag 15 en 22 februari 2022, telkens van 19.30 tot 22 u. 
Waar grote zaal GC 't Blikveld
Info 015 33 60 63 (Lisbeth Vanden Storme)

Inschrijven www.davidsfonds.be/academie (016 31 06 70)

€ 64 / € 56 (met Davidsfonds Cultuurkaart)

In samenwerking met Davidsfonds Bonheiden-Rijmenam