Stefan Dixon & Klaas Delrue AfriVlaams

Koop tickets
  • do27 april '23van20.15 uurtot21.45 uur

In 2014 volgt singer-songwriter Stefan Dixon de liefde en verhuist van Kaapstad naar Brussel. Hij heeft op dat moment in Zuid-Afrika zijn debuutalbum uitgebracht en gaat meteen op zoek naar optredens in de Vlaamse scène. Zo mailt hij naar Het Depot (Leuven), waar maandelijks een Open Mic wordt gehouden. Organisator daar is Klaas Delrue, die tijdens het sabbatjaar van Yevgueni net een lange reis achter de rug heeft. Een reis naar…? Inderdaad: Zuid-Afrika! Met andere woorden: toeval bestaat niet, en Dixon speelt op de Open Mic en  verbaast er het aandachtige publiek o.a. met een versie van Mia (Gorki) in het Afrikaans.

De rest is (een heel klein beetje) Belpop-geschiedenis. De twee mannen raken aan de praat en ook heel snel bevriend. Vooral de zin “je moet dat vaker doen, in het Afrikaans zingen” blijft hangen en zal een paar jaar later tot de radiohit “Vir Nou/Voor Nu” leiden, een duet met Delrue.

Het was dus eigenlijk een kwestie van tijd - in totaal drie dochters later – tot deze voorstelling er zou komen. Een muzikale reis waarbij Klaas en Stefan hun Vlaamse én Zuid-Afrikaanse helden eren en hun grote voorliefde voor het Afrikaans als muziektaal in de verf zetten. Dixon vertaalt enkele iconische kleinkunstklassiekers naar het Afrikaans (o.a. De Zotte Morgen, Rozane en wie weet ook iets van Yevgueni?). Delrue neemt de Nederlandstalige helft voor zijn rekening, maar waagt zich in primeur ook aan een streepje Afrikaans.

Reken daarbij de intieme bezetting, een aantal sappige reisverhalen en een gezonde dosis humor & zelfrelativering bij beide heren.

Bezetting: Stefan Dixon (zang/gitaar), Klaas Delrue (zang) en Domenico Benigno (piano)

Video