Kunstontmoetingen Virtuele Architectuurwandeling Eindhoven

Inschrijven
  • za24 oktober '20van13.30 uurtot16.00 uur

KUNSTONTMOETINGEN
VIRTUELE ARCHITECTUURWANDELING IN EINDHOVEN

Normaalgezien gingen we op zaterdag 25 oktober op daguitstap naar Gent. Maar we nemen het zekere voor het onzekere en hebben het aangepast in een virtuele architectuurwandeling in Eindhoven.

Eindhoven is een stad van nijvere burgers. Dankzij de investeringen van Philips groeide de stad in grootte en aanzien.

We starten de stadswandeling aan het Van Abbemuseum, doorkruisen dan het centrum van Eindhoven van zuid naar noord en zien hoe een bedrijf als Philips verschillende decennia lang zijn stempel heeft gedrukt op de uitbouw van de stad.

Maar we zien ook hoe de vernieling tijdens de tweede wereldoorlog de binnenstad ingrijpend heeft gewijzigd. Bij de wederopbouw is de hoofdtoon van de stijlvoering functioneel strak. Geen overdadige luxe en versiering. Recenter echter trok Philips stelselmatig weg uit de binnenstad en veel bedrijfsgebouwen kwamen leeg te staan.

Opnieuw krabbelt Eindhoven overeind. Oude fabrieken en kantoorpanden worden omgetoverd in hypermoderne en trendy wijken zodat de stad opnieuw aantrekkelijk wordt voor de jongere generatie. Zo is Eindhoven vandaag het mekka van design geworden. Het functionele van de vroegere industriestad is nu vermengd met frivole zuiderse toetsen.

We eindigen de wandeling in de Technische Universiteit Eindhoven, een groene campus aan de rand van de binnenstad, met talrijke interessante architectuurontwerpen.

Na je inschrijving en betaling ontvang  je per mail de nodige instructies om met de virtuele bus mee te reizen. We gebruiken een (beveiligde) Zoom-applicatie om de virtuele reis te kunnen volgen.

Begeleiding Jan Van Daele en Jo Haerens
Wanneer zaterdag 24 oktober 2020 van 13.30 tot 16 u.
Plaats je eigen kot, je hebt wel een computer, laptop of tablet nodig, een internetverbinding en een e-mailadres

€ 10

Max. 60 deelnemers