Vocaal Ensemble

  • do7 oktober '2119.30 uurtotdo9 december '2121.30 uur

Corona-update: de laatste twee lessen (2 en 9 december 2021) van het vocaal ensemble worden geannuleerd en terugbetaald. De ingeschreven cursisten worden hiervan per mail op de hoogte gebracht.

VOCAAL ENSEMBLE

Hou je van samen zingen? Dan is deze zangcursus misschien wel iets voor jou. In de cursus vocaal ensemble ligt de nadruk op meerstemmig zingen! Allerlei genres passeren de revue: van gospel over jazz en soul, tot pop of zelfs klassiek. We genieten vooral van de heerlijke harmonie die onze stemmen samen tot stand brengen, en bepalen samen het doel dat we willen bereiken.

Elke les begint met een opwarming en stem technische oefeningen en vervolgt met het uitbouwen van ons eigen repertoire. Verder is er - bij vragen van deelnemers - ruimte voor wat diepgaandere uitleg over stemgebruik en muziektheoretische achtergrond. Breng dus zeker je vragen mee, en zo leren we van elkaar.

Na deze cursus zal je weer wat geheimen ontmaskerd hebben van je lichaam en met meer zelfvertrouwen en vooral plezier al zingend door de straten dansen. 

Deze cursus richt zich tot deelnemers van alle niveaus. Het is wel wenselijk dat je toon kan houden en een voorgezongen melodie op gehoor kan meezingen, omdat we meerstemmig gaan zingen. Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk, alle stemmen worden ook op gehoor aangeleerd.

Wie In 2016 studeerde Aalex Vertommen af met een Bachelor in jazz zang aan het conservatorium van Maastricht. Dat jaar won ze ook de cultuurprijs “veelbelovende debutante” in haar woonplaats Heist-op-den-Berg. Ze vervolgde haar studie aan het conservatorium met een custom made Master in theater en muziek, waar ze in 2018 maxima cum laude afstudeerde. Met optredens in verschillende bigbands, koren, coverbands, toneelstukken en orkesten, ontwikkelde ze een breed scala aan repertoire en sound.  Meer info: aalexvertommen.be

Wanneer donderdag 7, 14, 21, 28 oktober, 18, 25 november, 2, 9 december 2021, telkens van 19.30 tot 21.30 u.
Waar in de grote zaal van 't Kranske (ingang langs de Poverstraat)

€ 80

Max. 30 deelnemers