Vocaal Ensemble

  • ma5 oktober '2019.30 uurtotma8 februari '2121.30 uur

Door het sluiten van de cultuurhuizen tot al zeker zondag 13 december wordt deze cursus 'on hold' gezet. De lessen gaan verder in het voorjaar 2021. De deelnemers worden persoonlijk verwittigd via mail.  

 

VOCAAL ENSEMBLE

Hou je van samen zingen? Dan is deze zangcursus misschien wel iets voor jou. In de workshop vocaal ensemble ligt de nadruk op meerstemmig zingen! Denk: Close Harmony, A Capella, … Allerlei genres passeren de revue: van gospel over jazz en soul, tot pop en soms zelfs een beetje klassiek. We genieten vooral van de heerlijke harmonie die onze stemmen samen tot stand brengen.

Elke les begint met een opwarming en wat stem technische oefeningen en vervolgt met het uitbouwen van ons eigen repertoire. Verder is er - bij vragen van deelnemers - ruimte voor wat diepgaandere uitleg over stemgebruik en muziektheoretische achtergrond. Wat is bijvoorbeeld ademsteun, wat is het verschil tussen borst- en kopstem en hoe bouw je al zingend een akkoord op?

Na deze cursusreeks heeft onze stem geen geheimen meer en experimenteren we erop los met meerstemmige nummers, call & response, circle songs, …

Deze cursus richt zich tot deelnemers van alle niveaus. Het is wel wenselijk dat je toon kan houden en een voorgezongen melodie op gehoor kan nazingen, omdat we meerstemmig gaan zingen. Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk, alle stemmen worden ook op gehoor aangeleerd.

Wie In 2016 studeerde Aalex Vertommen af met een Bachelor in jazz zang aan het conservatorium van Maastricht. Dat jaar won ze ook de cultuurprijs “veelbelovende debutante” in haar woonplaats Heist-op-den-Berg. Ze vervolgde haar studie aan het conservatorium met een custom made Master in theater en muziek, waar ze in 2018 maxima cum laude afstudeerde. Met optredens in verschillende bigbands, koren, coverbands, toneelstukken en orkesten, ontwikkelde ze een breed scala aan repertoire en sound.  Meer info: aalexvertommen.be

Wanneer maandag 5, 12, 19, 26 oktober, 9, 16, 23, 30 november 2020, telkens van 19.30 tot 21.30 u.
Waar in de grote zaal van 't Kranske

€ 80

Max. 15 deelnemers
In samenwerking met Vormingplus regio Mechelen