Aardvork Henry - 3de graad lager onderwijs Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Reserveer hier
  • di22 maart '22om10.00 uur
  • di22 maart '22om13.45 uur

Er zijn nog 30 plaatsen op dinsdag 22 maart 2022 om 10 u. en nog 70 plaatsen op dinsdag 22 maart 2022 om 13.45 u. 

Kijk daar: uit een kist rijst krakend een bevroren geest. Bibberend en klagend zingt hij: 'Laat mij alstublieft toch slapen'. Of daar: op een rots staat een prinses. Dido is haar naam. Ze zingt smekend tot haar geliefde: 'Blijf toch, prins, blijf toch bij mij'. En daar: zeemeerminnen lokken de arme koning Arthur in de val. En hier: een storm op een eiland. Daar: Keizer Diocles op zwijnenjacht, ginder een groot feest in het bos, de vuren laaien metershoog op!

Kleine Henry droomt zijn magische werelden bij elkaar van onder zijn dikke deken in zijn kamertje in Zuid-Londen. En hij tovert er nootjes bij. Buiten: de motregen, de modder, het vuil. Binnen, onder zijn deken: prachtige noten voor de eeuwigheid. Hij schildert de woorden met muziek. Uit zijn deken duiken magische figuren en landschappen op, letterlijk én figuurlijk. Dromen komen tot leven. Het avontuur kan beginnen Henry gaat op reis.

Pianiste Elisabeth De Loore, zanger-acteur Pieter de Praetere en regisseur Koen Boesman verkennen de magische werelden van één van de grootste componisten van Groot-Brittanië: Henry Purcell.

Hun team wordt versterkt door Noëmie Schellens (stadssopraan van Leuven). Ze brengen de prachtige muziek tot leven en nemen de kinderen mee in leven en werk van de componist. Zo ontdekken ze de vertelkracht van muziek en worden ze op een toegankelijke en meeslepende manier meegenomen in de unieke wereld van de klassieke muziek.

Tekst en regie: Koen Boesmans
Spel en zang: Pieter de Praetere & Noëmie Schellens
Toetsen en spel: Elisabeth De Loore
Decor en kostuums: Jana Roos
Met ondersteuning van Vlaanderen, Stad Gent, GC 't Groenendal, CC De Brouckère, CC Hasselt

Duur: 60 minuten

Voor derde graad lager onderwijs

Video